Ostrzegam, że Minelab bardzo się dziwi gdy usłyszy, że ktoś używa wykrywacza w ujemnych temperaturach - ale ponieważ nie pisze w jakich można, więc wina producenta jest oczywista. Jeśli kabel nie jest zerwany, nie był smarowany jakimiś świństwami ropopochodnymi itp, to domagać się nowej sondy i już.
Ja naprawami dla Vikinga rozstałem się już ponad rok temu, ze względu na buracką awanturę spowodowaną właśnie wadliwą sondą, którą kazałem odesłać Vikingowi i zasugerowałem, że raczej należy się nowa. (drugi powód to wyświetlacz GTI, stali czytelnicy wiedzą o co chodzi).
Był wątek na Odkrywcy o tej sondzie, ale po interwencji z góry został usunięty.
Tutaj jego odprysk :
http://www.odkrywca-online.com/rozszcze ... tml#659931 (wpis Nawigatora).
Viking zamiast reklamować u producenta zakleił jakimś świństwem otrzymanym z Bounty Huntera i klient się zeźlił; do tego stopnia, że interweniował u rzecznika praw konsumenta. Upokorzony Viking dał nową sondę, a swoją żółć wylał na mnie - na co sobie nie pozwalam
Gdyby Viking wierzgał, to zwrócić się do Minelaba. To dobra firma. Tylko proszę mnie w to nie mieszać (nie cytować, nie powoływać się na mnie, nie prosić o opinie techniczne itd).
proscan