Fisher F75 i drugi wykrywacz

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).

Fisher F75 i drugi wykrywacz

Postautor: dremar » ndz lut 17, 2013 1:08 pm

Wiem ze takie tematy to mnogość ale każdy z nas liczy na jakaś podpowiedz.
Chcę kupić drugi wykrywacz i tu jest dylemat jaki. Obecnie mam F75 i chcę go przeznaczyć
dla małżonki a sobie sprawić coś nowego. Chodzę tylko na tzw statyku tak bynajmniej mi się wydaje. Nie wiem czy
w F75 tak to się nazywa ,ale wyłączam dyskryminację i piszczy na każde znalezisko takim samym tonem sygnały. ja
spoglądam na wyświetlacz który określa mi rodzaj metalu. Przepraszam za mój laicki opis.
Nie szukam monetek choć oczywiście inne "żółte" i "srebrne" metale bardzo pożądane. Natomiast interesuje mnie
większe przedmioty. Miałem kiedyś TM ale nie mogłem się przekonać do ustawień więc odpuściłem.
Podoba mi się Fisher cz3D ale wygląd nie zawsze idzie w parze z oczekiwaniem co do sprzętu.
Podobno dobry jest Whitesseria 5900 oraz 6000.
Dlaczego pytam na tym forum? bo tutaj są osoby które miały zdecydowanie lepszy dostęp do rożnego sprzętu i mogą go
rzeczywiście porównać, i na to liczę.
Będę wdzięczny za odpowiedz
dremar

Re: Fisher F75 i drugi wykrywacz

Postautor: ProScan » ndz lut 17, 2013 6:57 pm

Nie bardzo rozumiem po co zmieniać, bo nie widzę w powyższym opisie żadnego argumentu za tym żeby to żonie coś kupić, a pozostać przy swoim F75(?)

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Postautor: dremar » ndz lut 17, 2013 7:29 pm

Mojej Pani ten F75 pasuje bo szpera za drobnica. Ot przyzwyczaiła się więc niech ma =D> . Natomiast pomyślałem ze ja kupię sobie coś innego wiec patrzę , czytam a tu mętlik w głowie ](*,) . Jak pisałem, bardziej przepadam za grubszymi fantami więc pomyslałem o jakims Whitnesie.
dremar

Postautor: ProScan » ndz lut 17, 2013 8:35 pm

Mając na uwadze powyższe na placu boju pozostaje tylko V3i i MXT.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Postautor: djanusz » śr lut 20, 2013 7:33 pm

Jak na większe przedmioty, to może C.scope R1, za pomocą wbudowanego "radaru" można śledzić obrys przedmiotu.
Tylko duży minus ,że ciężki i źle wyważony.
djanusz

Wróć do Czy to dobry wybór ?