Co wybrać TM 808 czy magna-trak 202

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).

Co wybrać TM 808 czy magna-trak 202

Postautor: sdkfz2 » pn lut 21, 2011 9:44 pm

Witam
mam mały dylemat, mam zamiar kupić Coś do szukania :-) zastanwiam się nad TM808 lub magnetometr magna-trak 202 który z był by lepszy i dlaczego ??
Chodzimi o głebokie poszukiwania 2-3 m
Pozdrawiam
sdkfz2

Re: Co wybrać TM 808 czy magna-trak 202

Postautor: ProScan » pn lut 21, 2011 9:54 pm

Witam,

Myślę że Klucznik udzielił całkiem sensownej odpowiedzi: http://odkrywca.pl/magnetometr-palkowy- ... tml#684224

Co prawda co do zasięgów to bym polemizował, ale taki ręczny magnetometr dobrze mieć jako sprzęt pomocniczy do "dyskryminacji" żelaza, bo TM tego nie potrafi.

Właśnie - te "magnatracki", to taki sprzęcik utylitarny, dobry do szukania hydrantów i tego typu rzeczy pod warstwą asfaltu lub gdzieś w ziemi czy trawie. Do poważnych poszukiwań raczej się nie nadaje.

A te 2-3m to na jaki przedmiot? Bo czołg to nie wykluczam...

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Wróć do Czy to dobry wybór ?