mxt pro,czy to dobry wybór? ;)

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).

mxt pro,czy to dobry wybór? ;)

Postautor: maślana » czw gru 20, 2012 6:48 pm

witam,po przerobieniu setek godzin z F75LTD pora na zmiany,wykrywacz był skuteczny chociaż za delikatny,długo by wymieniać wady i zalety,a nie o tym chciałem pisać.Chodzę też z sovą GT, więc waga mi nie przeszkadza przy wyborze kolejnego wykrywacza,chciałbym coś uniwersalnego,ale koniecznie musi posiadać tryb statyczny.Zaznaczam że z minelabem nie chcę się rozstawać i kolejny który kupię byłby rzadziej używany,tylko na niektóre wyjazdy gdzie bym go używał w statyku,może sporadycznie w "przerwach" na polu za drobnicą ganiał.Wykrywacz musi być solidny konstrukcyjnie i znosić trudy ciężkiej pracy w lesie,
Teraz konkrety, interesuje mnie to: http://www.ebay.pl/itm/MONETE-45-CM-WHI ... 51a55eec74
wiem że ten sprzęt jest w miare porównywalny skutecznością z F75,ale czy trwalszy i niezawodny :smt017 ma ktoś jeszcze jakieś typy do rozważenia? przedział cenowy do 3tysi
maślana

Re: mxt pro,czy to dobry wybór? ;)

Postautor: tom_23 » pn sty 07, 2013 7:12 pm

MXT nie ma statyka (przynajmniej Tracker). Co do solidności konstrukcji, to nie ma zastrzeżeń. Do lasu lepszego nie ma. Można kosić krzaczory i nic się nie telepie, nie przesuwa, nie rozkręca. Tak jakby trzymać jedną rurę, a nie 3 kawałki.
PS.Te ceny z linku są trochę za wysokie, m.zd.
tom_23

Re: mxt pro,czy to dobry wybór? ;)

Postautor: maślana » sob sty 12, 2013 12:04 am

chyba nie są wysokie jeśli chodzi o nowy sprzęt,bo w Polsce viki ma go za 3,8tyś. a wracając do tematu to historia zatoczyła koło i nowy F75LTD przyleciał do mnie znowu.Jakoś nikt nie mógł mnie przekonać do MXT Pro konkretnymi argumentami,chociaż przychylnie patrzyłem w jego stronę :) Tym razem mi się trafił chyba lepiej dostrojony sprzęt bo na wszystkich programach mogę śmigać z max.czułością oprócz bp,na nim muszę zjechać do ok 92-90%, i statyk jakby był też spokojniejszy...
maślana

Wróć do Czy to dobry wybór ?