1. W jaki sposób będzie objawiało się złe nastawienie pokrętła SIG/BAL? lub inaczej - jak rozpoznać, że poprawnie ustawiłem ten parametr?
Rozumiem, że detektor powinien zachowywać się stabilnie ale czy może wystąpić taka sytuacja - wykrywacz zachowuje się stabilnie ale SIG/BAL jest za bardzo przekręcony w kierunku złego/dobrego gruntu?
2. Chodząc w trybie GEB/NORM zauważyłem, iż detektor potrafi zareagować na saperkę, którą trzymam w ręce. Czy podczas strojenia do gruntu (gdy jest uniesiony i należy wcisnąć spust) wykrywacz może 'łapać' komórkę (wiszącą na smyczy, będącą w kieszeni spodni/bluzy), zegarek, ... ?
3. Czy osłona na sondę jest wykonana z jakiegoś specjalnego tworzywa? Czy jej zadaniem jest tylko ochrona cewki przed mechanicznymi urazami?
Zrobiłem sobie taką osłonę - od spodu z plastikowej miski, a od góry okleiłem folią (by piach, patyki ... nie dostawały się między osłonę a sondę) - czy może ona wpływać w jakikolwiek sposób na zachowanie/osiągi wykrywacza (nie ma tam żadnych elementów metalowych, alu ...)? Osobiście nie zauważyłem jej wpływu, ale dla pewności wolę się zapytać ...
4. Czy są gdzieś dostępne osłonki na wskaźnik i puszkę? A może macie jakieś pomysły w jaki sposób i z czego je wykonać? bo chciałbym takowe zrobić
pozdrówki