Zasięgi Euro ACE

Tutaj można zadać pytania o możliwości czy cechy konkretnego sprzętu, ewentualnie podawać uzyskiwane zasięgi. Można także rozważać jakiego rodzaju sprzęt będzie najwłaściwszy do danego celu.

Re: Zasięgi Euro ACE

Postautor: Bankier » śr kwie 13, 2011 4:48 pm

No więc stało się, jestem posiadaczem EuroACE :) Spodziewałem czegoś większego gabarytowo :) ogólnie sprzęt sprawia dość sympatyczne wrażenie, jest estetyczny, podoba mi się ;)

Pierwsze testy w moim wykonaniu:

tryb pracy "zero" czułość ustawiona na 6 kresek

moneta 5zł - 31cm
moneta 2 zł - 31cm
moneta 1 grosz - 29cm
moneta 1zł (z 1929r) 30cm
łańcuszek złoty - 29cm
srebrna łyżeczka (mała do herbaty) 40cm
srebrna łyżka (duża do zupy) 48cm
hełm wojskowy 76cm
karnister 20l 97cm


tak więc chyba na okopy i militarkę nie jest to zbyt dobry sprzęt, na forum odkrywcy wyczytałem właśnie, że takim HS-3 wykrywają hełmy z głębokości 110-130 ( w zależności od wielkości cewki) więc różnica jest powalająca w dodatku moje testy były wykonywane w powietrzu, gdyby przedmiot leżał w ziemi to pewnie zasięg EuroACE spadnie o kilka centymetrów

Moje pytanie do tych co już chodzili w polu z takim sprzętem

- o ile procent spada zasięg podczas poszukiwań w ziemi?

Pozdrawiam
Bankier
 
Posty: 20
Rejestracja: pt kwie 08, 2011 1:03 pm
Lokalizacja: Pleszew

Re: Zasięgi Euro ACE

Postautor: cpt. Nemo » śr kwie 13, 2011 5:37 pm

Bankier pisze:- o ile procent spada zasięg podczas poszukiwań w ziemi?


To by za proste bylo :)
Czesto zasieg w ziemi jest wiekszy niz na powietrzu :)
I to roznie w roznym gruncie, a w tym samym gruncie tez roznie bywa, zaleznie chocby od wilgotnosci.
Tak ze na Twoje pytanie nie ma odpowiedzi.
:)
cpt. Nemo
 
Posty: 17
Rejestracja: czw mar 24, 2011 11:54 pm
Lokalizacja: Warszawa

Re: Zasięgi Euro ACE

Postautor: ProScan » śr kwie 13, 2011 5:50 pm

Najlepiej zakopać sobie coś w ziemi i samemu się przekonać.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel
 
Posty: 7248
Rejestracja: czw wrz 22, 2005 12:57 pm

Re: Zasięgi Euro ACE

Postautor: Bankier » sob kwie 16, 2011 9:48 pm

Dziś chodziłem na terenach bagnistych i zauważyłem, że mój EuroACE (szczególnie w terenie jak jest dużo mchu i mokro) po włączeniu PP to po prostu szaleje, wszędzie piszczy im bliżej gruntu tym bardziej piszczy tak jak by coś było ale nic nie ma :P - czy to normalnie? czy podmokły teren lub mech wytwarzają jakieś zakłócenia?

Pozdrawiam
Bankier
 
Posty: 20
Rejestracja: pt kwie 08, 2011 1:03 pm
Lokalizacja: Pleszew

Re: Zasięgi Euro ACE

Postautor: ProScan » sob kwie 16, 2011 9:51 pm

Owszem - bez balansu gruntu można nie ujechać ...

:pa

proscan
ProScan
Właściciel
 
Posty: 7248
Rejestracja: czw wrz 22, 2005 12:57 pm

Re: Zasięgi Euro ACE

Postautor: militaria-opole » czw cze 30, 2011 9:11 am

Pochodz sobie wokol lini napowietrznych - jak dla mnie to ten sprzet to lipa - mialem i go zakopalem - =D> a zasiegi o wiele mniejsze niz piszesz .
militaria-opole
 
Posty: 5
Rejestracja: czw cze 23, 2011 11:34 am


Wróć do Zasięgi - Możliwości - Własności

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość