Wykrywacz samoróbka

Wszystkie kwestie, ale które nie mieszczą się w żadnym z innych działów

Wykrywacz samoróbka

Postautor: grzesinfo » pt lut 24, 2006 9:09 am

Witam!

Mam zamiar zmontować układ wykrywacza F555 lub All-1 lub Volksturm SS. Interesuje mnie wykrywka która będzie reagować na kolorową drobnicę (np złota obrączka lub mniejsze). I teraz pojawia się pytanie czy lepszy jest statyk czy dynamik. Na różnych forach czytałem opinie użytkowników. I ci którzy mają statyki są z nich bardzo zadowoleni i nigdy nie zamieniliby na dynamicznego. Twierdzą, że dynamicznym trzeba dużo machać i jest mniej czuły. Z kolei konstruktorzy dynamików twierdzą, aby od razu zacząć robić dynamika np ALL-a. Mnie nie interesuje wygoda lecz skuteczność. Najlepuiej byłoby zmontować wszystkie trzy i je porównać. Może ktoś obiektywnie może coś napisać na ten temat. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
grzesinfo

Re: Wykrywacz samoróbka

Postautor: ProScan » pt lut 24, 2006 9:35 am

W moim odczuciu, nie ma tutaj nad czym się zastanawiać. Jeśli monety, to tylko dynamik ! Cały świat przestawił się na dynamiki - warto to mieć na uwadze. Oczywiście można mieć swoje odrębne zdanie i uważać, że wszyscy się mylą (co nie jest bez sensu, bo tzw. "masa" zwykle jest ciemna).

Statyki są niezastąpione na głęboką i dużą militarkę.

Zarówno Volkstrum jak i ALL-1 oparte są na układzie White's Classic. Jeśli już, to proponuję ALL-1, bo łatwiej będzie uzyskać pomoc w jego budowaniu.

Polecam stronę:

http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/

powodzenia,

proscan
ProScan
Właściciel

Re: Wykrywacz samoróbka

Postautor: ProScan » pn sty 21, 2008 10:14 am

polecając all-a (wstydzę się teraz tego) stanąłem w jednym szeregu z tym propagandzistą:

http://www.odkrywca-online.pl/search/in ... 1&forum=on

I tak z wykrywacza Sinbad powstał użytkownik Sinbad :lol:

Tak to działa, panowie! Czy to już oszustwo, czy tylko "marketing"?

#-o

proscan
ProScan
Właściciel

Wróć do Konstrukcje samodzielne