ace 250 kontra coinmaster

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Algiz

ace 250 kontra coinmaster

Post autor: Algiz »

Witam mam dylemat co wybrać o ile ace jest znanym wykrywaczem to o coinmaster na razie nie wiele wiadomo a to co przeczytałem to jakieś teksty w stylu że jest to stara konstrukcja wykrywacza przemysłowego w nowej obudowie. Oba wykrywacze są w podobnej cenie czy są dla siebie konkuręcją ? Czy warto dopłacić pare złotych i kupić coinmaster pro dodam że interesuje mnie drobnica i monety plaża łąki i pola.Co pan by wybrał ace, coinmaster czy coinmaster pro ?
ProScan
Właściciel

Re: ace 250 kontra coinmaster

Post autor: ProScan »

przeczytałem to jakieś teksty w stylu że jest to stara konstrukcja wykrywacza przemysłowego w nowej obudowie.

Proszę podać źródło tej informacji, bo głupimi i anonimowymi plotkami nie ma się co zajmować.

Coinsmaster to jakaś mutacja serii PRIZM i z tymi wykrywaczami należy je porównywać. Najwyraźniej Whites walczy z ACE tymi Coinmasterami. Jak się domyślam, zmiana nazwy wynika z celów marketingowych (bo trudno uzasadnić zniżkę ceny - a wykrywacze wyglądają niemal identycznie co PRIZM).

Ja wybrałbym ACE bo Coinmastera (a PRIZMA słabo) nie znam - ale serwis u mnie tylko Whitesa.

:pa

proscan
Algiz

Witam i dziękuje za odpowiedż .Plotki te czytałem na jednym z for (nie podam nazwy bo nie mogę znależć linku i to by nie było wiarygodne ) Ciekawe jak spisują się coinmaster np na monety jak nazwa wskazuje są chyba do tego stworzone . Morze napisze ktoś kto ma ten wykrywacz i podzieli się wrażeniami ?
ProScan
Właściciel

Coinmastery pojawiły się na rynku w maju (może kwietniu) więc raczej nie ma co liczyć na opinie z pierwszej ręki.

Myślę że to co wiadomo nt rodziny PRIZM można przenieść 1 : 1 na Coinmaster.

proscan
anRO

Post autor: anRO »

Moge ci napisać jak jest w Prizmie 5.
Bardzo mocna dyskryma w zakresie żelaza.Na pierwszym schodku wycina nawet kule kartaczną średnicy 4,5 cm.Bardzo ładne melodyczne dżwięki.Możesz mieć jeden,trzy,osiem dżwięków.Wyważenie i ergonomia lepsza niż w Tesoro,które z tego słynie.Rewelacyjny pinpont.Są dwa tryby namierzania.Pierwszy to prawdziwy statyk z identyfikacją metalu bardzo dokładna w zakresie żelazo/kolor.Nie wymaga ruchu.Drugi to VCO z pomiarem głębokości zalegania, dżwiekowo / z narastaniem i modulacją dżwięku/ i to jest kapitalne.Pinpont znany mi z Tesoro to lipa w porównaniu z tym.No i w prizmie pinpont jest zdecydowanie głębszy.
Algiz

Witam i dziękuje za odpowiedzi . Jako że nigdy nie miałem do czynienia z wykrywaczami Whites mam pytanie czy seria coinmaster ma automatyczne strojenie do gruntu ,jeśli nie to który z tańszych whites posiada takie strojenie. Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Automatu do strojenia (w sensie że się dostraja w trakcie poszukiwań) to nie ma żaden Coinmaster ani żaden inny wykrywacz (nie tylko Whites) w przedziale do 2 tys.

Coinmastery mają grunt ustawiony "na sztywno", podobnie jak w ACE.

proscan
ODPOWIEDZ