Witam serdecznie.
Mam pytanie.Po ponad 12-godzinnym ładowaniu akumulatora napięcie wynosi 9.7-9.8V.Jeszcze jesienią zeszłego roku wartość ta wynosiła 10.4-10.6V.Przez zimę akumulator się rozładował.Sprzęt trzymam w temperaturze pokojowej.Używam oryginalnej ładowarki.Akumulator ma ok. 7 lat.Czy oznacza to że żywotność akumulatora dobiega końca?Pozdrawiam.
Akumulator XLT
Re: Akumulator XLT
7 lat to i tak piękny wiek.
Opcje są takie:
1. Zakup nowego (opcja dla forsiastych desperatów);
2. Wymiana wkładu na inny.
3. Wyrzucenie środka i przeróbka zasobnika na taki na zwykłe ogniwa.

proscan
Opcje są takie:
1. Zakup nowego (opcja dla forsiastych desperatów);
2. Wymiana wkładu na inny.
3. Wyrzucenie środka i przeróbka zasobnika na taki na zwykłe ogniwa.
proscan
Witam..
Mam pytanie o akumulator.
Wymieniłem w starym uszkodzonym oryginalnym akumulatorze ogniwa, po przeróbce starej obudowy wkładam teraz zwykłe akumulatory AAA ENELOOP 1900 mAh.
Proszę mi powiedzieć czy lepiej je wyjmować i ładować zwykłą ładowarką powiedzmy BC700, czy wykorzystywać oryginalną ładowarkę od XLT?
Mam pytanie o akumulator.
Wymieniłem w starym uszkodzonym oryginalnym akumulatorze ogniwa, po przeróbce starej obudowy wkładam teraz zwykłe akumulatory AAA ENELOOP 1900 mAh.
Proszę mi powiedzieć czy lepiej je wyjmować i ładować zwykłą ładowarką powiedzmy BC700, czy wykorzystywać oryginalną ładowarkę od XLT?
Oryginalną ładowarką trzeba będzie ładować ok 30%-50% dłużej niż dotychczas.
Ładowanie BC 700 moim zdaniem jest lepszym pomysłem. Problemem jest to, że do naładowania jest 8 ogniw, a BC mieści 4.

proscan
Ładowanie BC 700 moim zdaniem jest lepszym pomysłem. Problemem jest to, że do naładowania jest 8 ogniw, a BC mieści 4.
proscan