autor: lechowiec » wt mar 05, 2013 10:38 pm
Witam, jako, że brakuje mi w moim 5900 czułości na ultradrobnicę kolorową (słabo przewodzącą) jaką znam z wykrywaczy wysokoczęstotliwościowych zastanawiam się nad dokupieniem czegoś do zestawu. Podejrzewam, że xlt pracujący na tej samej częstotliwości do tematu wiele nie wniesie. Pewne nadzieje wiążę ze Spectrą v3i, gdyż dysponuje trzema częstotliwościami będącymi wielokrotnością tej najniższej t.j. 2,5 kHz. Mamy tutaj w zasadzie trzy wykrywacze w jednej obudowie, z których jeden pracuje na 22,5 kHz. Biorąc pod uwagę górną częstotliwość pracy powinna być to brzytwa na cieniutkie otwarte druciki typu zgubiony złoty kolczyk, ale to tylko teoria. Wykrywacz projektowany jako uniwersalny (a takim jest V3i) z może być efektem wielu kompromisów i te 22,5 kHz nie musi mieć spektakularnego wpływu na czułość na drobne przedmioty. Zatem brać V3i jako uniwersalny i jednocześnie bardzo dobry na ultra drobnicę, czy dać sobie spokój bo lepszy na tym polu będzie np XP goldmaxx power? Zaznaczam, że mam już dobry statyk który spełnia w 100% moje oczekiwania.
Ostatnio zmieniony śr mar 06, 2013 12:35 am przez
lechowiec, łącznie zmieniany 1 raz