Witam
Co wybrać po Rutusie Argo?
Interesuje mnie głównie kolorowa drobnica.
Mam do wyboru z używanych sprzętów : Minelab Explorer xs, Tesoro Tejon, Omega 8000 lub Fisher F70 a może Garret AT PRO.
Chciałbym, żeby miał jak najmniejsze maskowanie od żelaza.
Na początku chciałem Tesoro a może jednak F70 za podobną cenę?
Pozdrawiam
Co po ARGO ver. 3.0
Re: Co po ARGO ver. 3.0
Nie jestem w stanie doradzić, bo nie znam Argo. Rozumiem, że Argo ma kiepską separację żelaza, ale to znaczy jaką? Z jakiej odległości gwóźdź "blokuje" wykrywanie monety?
Zwykle "dobą separację" maja te wykrywacze, które kiepsko dyskryminują żelazo i mylą je z kolorem.

proscan
Zwykle "dobą separację" maja te wykrywacze, które kiepsko dyskryminują żelazo i mylą je z kolorem.
proscan
-
maciek2201
Żebym tylko nie zamienił siekierki na kijek... 
To może, co wybrać? patrząc ogólnie na te sprzęty.
Pozdrawiam
To może, co wybrać? patrząc ogólnie na te sprzęty.
Pozdrawiam
Patrząc, to można ocenić po urodzie.
Proszę ocenić po własnościach i cechach, które są oczekiwane.
Pomóc może ten wątek:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... f=3&t=1142

proscan
Proszę ocenić po własnościach i cechach, które są oczekiwane.
Pomóc może ten wątek:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... f=3&t=1142
proscan
Przeważnie pracują na wyższej częstotliwości (około kilkanaście kHz). Wykrywają dobrze niewielkie słabo przewodzące przedmioty kolorowe i mizernie dyskryminują większą stal. Coś za coś. Prawdopodobnie gorzej będzie z wykrywalnością dobrze przewodzących przedmiotów jak np grube srebrne monety (na razie hipoteza wysnuta na bazie właściwości Spectry V3i nie potwierdzona w gruncie na innym sprzęcie wysokoczęstotliwościowym niż Spectra V3i).ProScan pisze:Nie jestem w stanie doradzić, bo nie znam Argo. Rozumiem, że Argo ma kiepską separację żelaza, ale to znaczy jaką? Z jakiej odległości gwóźdź "blokuje" wykrywanie monety?
proscan