Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
Witam ,jakiśczas temu miałem w zamiarach kupić minelaba gt i byłem bardzo bliski kupna tej wykrywki .....wielkie niestety pieniadze ,,się wydały,, na coś zupełnie innego
w tym momencie dysponuje mniejszą kasą
no i tak własnie przylukałem tesoro interesuja mnie dwa rodzaje
de leon . vaguero oczywiście tylko i wyłącznie monety czy te modele sprawdzą się ,może jakieś róznice miedzy tymi modelami
Wejdź na stronę tesoro. Tam masz wszystko czarno na białym. Na poszukiwaczach też sporo było na temat tych wykrywaczy (szczególnie deLeona) - wyszukiwarka!
oczywi ście ze byłem na stronie tesoro ale nie chodzi mi o teorie tylko praktyke a co do forum napewno przeglądne, ale na początek skierowałem pytanie do proscana
Deleon to uproszczona wersja Corteza. Ma identyfikację, ale nie ma dostrajania do gruntu.
Vaquero nie znam w ogóle - nigdy go nie miałem w rękach. Jeśli nie zależy Ci na identyfikacji, to bardziej bym go polecił niż DL, bo ma wygodny pinpoint (wystarczy nacisnąć przycisk) i dostrajanie do gruntu. Zdaje się że jest to zamiennik poprzedniego modelu Eldorado.
W praktyce, o którą pytasz, to nie używałem żadnego. Prostszy w obsłudze na pewno będzie Deleon.
witam
Czy warto do szukania monet kupić Tesoro tejon czy może De leona. De leon ma lcd ale piszą na forum że tejon to jedną z najlepszych wykrywek Tesoro.
Co tu wybrać? W de leonie kusi lcd
pozdrawiam
Od czasu gdy pisałem poprzedni post trochę się zmieniło, bo zdążyłem zapozpoznać się np. z Vaquero i mam dobre o nim zdanie (poza bzdurnym i wadliwym "superstrojeniem"). Nie zmeiniłem natomiast zdania o Deleonie jako prostym wykrywaczyku - raczej nie wartym swojej ceny.
Tak więc z tych dwóch - bez wątpienia Tejon.
Jeśli koledze zależy na wyświetlaczu, to proszę rozglądać się w ofertach innych producentów.