Witam ponownie i proszę o radę , kupiłem używaną cibolę .Wszystko jest OK , tylko nie widzi małych przedmiotów metalowych np.gwoździe śruby poniżej 3 cm długości , oczywiście dyskr.0 i przy samej sondzie , długie gwoździe sygnalizuje ale lepiej jak są na sztorc , monety sygnalizuje super i praktycznie wszystkie lekko powyżej 30 cm.Proszę o odpowiedz , czy to normalne, czy jest uszkodzony i ewentualnie przybliżony koszt naprawy.
Pozdrawiam Betroze
Tesoro Cibola i drobne żelazo
Re: Tesoro Cibola i drobne żelazo
O ile mnie pamięć nie myli, to jest to normalne, że w trybie dyskryminacji może nie łapać drobiazgów żelaznych (powinien w trybie namierzania).
Gwoździe na sztorc - podobnie (w trybie namierzania te na sztorc będą lepiej łapane niż na płasko).
Może koś się odezwie, kto ma to na co dzień. Dla mnie wygląda, że nie ma potrzeby naprawy, wobec czego przenoszę do innego działu.

proscan
Gwoździe na sztorc - podobnie (w trybie namierzania te na sztorc będą lepiej łapane niż na płasko).
Może koś się odezwie, kto ma to na co dzień. Dla mnie wygląda, że nie ma potrzeby naprawy, wobec czego przenoszę do innego działu.
proscan
Dyskryminacja odkręcona na zero i nie łapie wszystkiego? Co to za dyskryminacja?
Bardzo wiele wykrywaczy tak ma.

proscan
proscan