szukając głębokich celów co by było najlepsze z tej trójcy?
Whites Spectrum DFX, XLT czy MXT? Osobiście wacham się między dwoma pierwszymi bo częstotliwość MXT nie bardzo mi pasuje do głębokiego rycia...
mowa o przykładowo głędoko leżącej skrzynce amunicyjnej od MG42...
który z nich będzie najlepszy...
ps. cynki niosą ża Di Pro SL bije W6000 o niebo zasięgami...
XLT, DFX, MXT - co na głębokie cele
Re: XLT, DFX, MXT - co na głębokie cele
Zacznę od końca:
Co do zasadniczej treści pytania, to w moim odczuciu (bo pomiarów nie robiłem) najlepszy będzie XLT. Piszę to tylko dlatego, że znam ten wykrywacz i wie co potrafi. Może w niektórych okolicznościach lepszy okaże się DFX z włączoną częstotliwością 3kHz (ale to tylko domysł).
MXT może być gorszy, nie ze względu słabnięcie zasięgu z racji wysokiej częstotliwości, ale z faktu, że poszukiwane są duże obiekty - a te łatwiej są wychwytywane przez częstotliwości niższe.

proscan
Co to jest W6000 ? Czyżby White's 6000 Di Pro SL? Jeśli tak, to coś nie tak z tym zdaniemDi Pro SL bije W6000 o niebo zasięgami
Co do zasadniczej treści pytania, to w moim odczuciu (bo pomiarów nie robiłem) najlepszy będzie XLT. Piszę to tylko dlatego, że znam ten wykrywacz i wie co potrafi. Może w niektórych okolicznościach lepszy okaże się DFX z włączoną częstotliwością 3kHz (ale to tylko domysł).
MXT może być gorszy, nie ze względu słabnięcie zasięgu z racji wysokiej częstotliwości, ale z faktu, że poszukiwane są duże obiekty - a te łatwiej są wychwytywane przez częstotliwości niższe.
proscan
Re: XLT, DFX, MXT - co na głębokie cele
Ech, coś pomotałem się na max ale spałem już na siedząco (nocka na necie)
Wielkie dzięki za wszelakie wskazówki. MXT paliłem na starcie, 3 kHz wabią ale i XLT jest dobry. Trzeba będzie wybrać coś z tych dwóch. Wszystko okaże się jak zwykle w praniu. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Wielkie dzięki za wszelakie wskazówki. MXT paliłem na starcie, 3 kHz wabią ale i XLT jest dobry. Trzeba będzie wybrać coś z tych dwóch. Wszystko okaże się jak zwykle w praniu. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.