Witam, jestem początkującym "poszukiwaczem skarbów". interesują mnie przeważnie monetki.
w obecnej chwili posiadam ACE 150 ale nie jestem z niego zadowolony, poniewaz nie ma dyskryminacji i musze kopac wszystko co lezy w ziemi.
zastanawiam sie nad kupnem Minelab X-Terra 30 czy ACE 250, co o tym sadzicie, ktory lepszy na monetki. A mozew takiej cenie poradzicie cos innego.
Moze da sie jakos ustawic ACE 150 zeby poprawic wyszukiwanie.
Pozdr.
Minelab X-Terra 30 czy ACE 250??
Re: Minelab X-Terra 30 czy ACE 250??
W moim odczuciu X30 i ACE 250 to porównywalne wykrywacze.
Jakość wykonania X30 jest lepsza (chociaż przyciski w ACE 250 budzą większe zaufanie), łatwiejszy jest demontaż, precyzyjniejsza identyfikacja, regulacja głośności, osłonka w standardzie.
Tak naprawdę to wydaje mi się, że cena ACE 250 jest zaniżona, ze względu na wojnę cenową dystrybutorów Garretta. Można z tego skorzystać - byle wybrać tego, który ją przetrwa.
Co do ACE 150 to chodząc za kolorem nie należy po prostu kopać pierwszej kategorii. Jeśli teren jest naprawdę obiecujący, a znaleziska głęboko, to dopiero wówczas należy kopać wszystko.

proscan
Jakość wykonania X30 jest lepsza (chociaż przyciski w ACE 250 budzą większe zaufanie), łatwiejszy jest demontaż, precyzyjniejsza identyfikacja, regulacja głośności, osłonka w standardzie.
Tak naprawdę to wydaje mi się, że cena ACE 250 jest zaniżona, ze względu na wojnę cenową dystrybutorów Garretta. Można z tego skorzystać - byle wybrać tego, który ją przetrwa.
Co do ACE 150 to chodząc za kolorem nie należy po prostu kopać pierwszej kategorii. Jeśli teren jest naprawdę obiecujący, a znaleziska głęboko, to dopiero wówczas należy kopać wszystko.
proscan