Witam!
Jak to w końcu jest? - Wyczytałem, (bodajże w instrukcji) że w/w wykrywacz ma dostrajanie automatyczne tzn. po włączeniu dostraja się sam do gruntu pod sondą, czyli włączjąc i wyłączjąc wykrywkę trzymając sondę nad określonym gruntem uzyskujemy ten sam efekt, co kręcąc pokrętłem "grunt" w innych wykrywkach. Z drugiej strony pisze Pan, że ten wykrywacz nie posiada dostrajania do gruntu. To w końcu jak to jest?
Pozdrawiam
J23
ace250 - dostrajanie do gruntu (do Proscana)
Re: ace250 - dostrajanie do gruntu (do Proscana)
Witam,
W instrukcji o tym mowy nie ma. "Automatyczne" dostrajanie to zazwyczaj jest nastawa "na sztywno". Tylko najdroższe wykrywacze mają opcję dostrajania się i nadążania za zmianami gruntu (XLT, GTI).
Proszę mi wskazać meijsce (np. w interencie) gdzie napisano, że:
jak to przeczytam w "oryginale", to spróbuję się ustosunkować.
proscan
W instrukcji o tym mowy nie ma. "Automatyczne" dostrajanie to zazwyczaj jest nastawa "na sztywno". Tylko najdroższe wykrywacze mają opcję dostrajania się i nadążania za zmianami gruntu (XLT, GTI).
Proszę mi wskazać meijsce (np. w interencie) gdzie napisano, że:
po włączeniu dostraja się sam do gruntu pod sondą, czyli włączjąc i wyłączjąc wykrywkę trzymając sondę nad określonym gruntem uzyskujemy ten sam efekt, co kręcąc pokrętłem "grunt" w innych wykrywkach
jak to przeczytam w "oryginale", to spróbuję się ustosunkować.
proscan
Re: ace250 - dostrajanie do gruntu (do Proscana)
Dalibóg nie wiem skąd Lamina wytrzasnął te informacje. Nie mogę ich traktować jako "źródłowe" i nie będę się wypowiadał ...
Sądzę, że gdyby rzeczywiście miało tak to przebiegać, to Garret by się pochwalił.
Będę musiał sam wypróbować - wtedy powiem. Póki co obstaję przy swoim.
proscan
Sądzę, że gdyby rzeczywiście miało tak to przebiegać, to Garret by się pochwalił.
Będę musiał sam wypróbować - wtedy powiem. Póki co obstaję przy swoim.
proscan