Minelab Explorer II

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
bonassia

Minelab Explorer II

Post autor: bonassia »

Dwa sezony chodzę z w/w sprzętem.
Ostatnio zaczął mi się otwierać zatrzask górnego wysięgnika. Po pewnym czasie mocowanie się obluzowuje i jeżeli w porę tego nie zauważę to w końcu wysięgnik wypada.
Proszę o pomoc w kwestii usunięcia tej usterki.
ProScan
Właściciel

Re: Minelab Explorer II

Post autor: ProScan »

Zapewne wypadła blaszka z tabliczki dociskowej. Można coś wkleić we własnym zakresie lub wymienić całą tabliczkę.

:pa

proscan
bonassia

Proszę mi podać ile kosztuje wymiana oryginalnej części i czy jest ona objęta gwarancją.
Wykrywacz kupiłem w "Vikingu" i jest jeszcze na gwarancji.

Na ostatnim wypadzie zauważyłem jeszcze jedną usterkę. Czasami przerywa mi się połączenie ze słuchawkami. Po poruszeniu wtyczką sygnał znowu jest słyszalny. Słuchawki sprawdziłem i nie mają przerw.

Na naprawę chciałbym się umówić po świętach. Podrzuciłbym go osobiście. Mniej więcej jak długo może potrwać wymiana? Czy można to zrobić na poczekaniu?

Pozdrawiam i życzę zdrowych i spokojnych świąt.

Rysiek
ProScan
Właściciel

Po świętach mnie nie ma do końca tygodnia. Na poczekaniu NIC nie wykonuję, bo jest bardzo długa kolejka.

Jeśli wypada blaszana tabliczka, to będzie to zrobione na gwarancji. Co do gniazda słuchawkowego w EX II, to nie zrozumiałem co przerywa - w słuchawkach, czy w głośniku?

Lepiej by okazało się, że jest to gwarancyjne, bo gniazdo słuchawkowe do Ex II jest BARDZO drogie, bo robione na indywidualne zamówienie Minelaba. Uspokoję, że dotąd nigdy nie wymagały wymiany.

Ja stawiałbym jednak na słuchawki. Założymy się?

:pa

proscan
bonassia

Przerywa mi sygnał podczas pracy na słuchawkach w sytuacji kiedy poruszam przewodem i po poruszeniu wtyczką znowu wszystko działa. Sprawdziłem słuchawki w domu na radiu. Włożyłem i słuchałem poruszając jednocześnie kablem i nie przerywało. Muszę to jeszcze raz sprawdzić na innych słuchawkach.
ProScan
Właściciel

Muszę to jeszcze raz sprawdzić na innych słuchawkach.
Słusznie :)

proscan
ODPOWIEDZ