Czy nie słyszeliście kto przerabiał podobny temat ? Lub oprócz Viking'a gdzie szukać informacji ?
Zniszczony panel fisher F4
Re: Zastępcza klawiatura Fisher F4
Już pytałem Viking'a ale nie udostępnią, ale nie pytałem o zepsutą klawiaturę
Czy nie słyszeliście kto przerabiał podobny temat ? Lub oprócz Viking'a gdzie szukać informacji ?
-
Zapytanie_email
Re: Zniszczony panel fisher F4
Dzień dobry,
Mam problem z wykrywaczem Fisher f2 polegający na milczącym głośniku
Wykrywacz działa jak należy - wskazania wyświetlacza, nastawy itp - jedynie głośnik milczy.
Wiem z forum proscan, że nie zajmuje się Pan naprawą Fisherów z powodu wyłączności na części zamienne jakie posiada firma Viking.
Doczytałem także, że aby dostać się do wnętrza Fishera trzeba zerwać/ naderwać klawiaturę foliową.
Czy taka operacja powoduje to, że klawiatura ta nadaje się już do wymiany?
Jestem elektronikiem i z wymianą głośnika sobie poradzę, nie wiem natomiast jak się do niego dostać aby nie uszkodzić panelu z klawiaturą.
Jak to jest skonstruowane?
Wydaje mi się że panel trzyma się na dwóch śrubkach ukrytych z brzegów panelu pod folią panelu czołowego.
Jak ta foliowa klawiatura jest połączona z resztą elektroniki?
Jeśli to możliwe proszę o pomoc i wskazówki,
Ewentualnie czy mógłbym do Pana zatelefonować i zająć chwilę - telefon byłby sprawniejszy i szybszy niż email.
z góry dziękuję,
pozdrawiam
Mam problem z wykrywaczem Fisher f2 polegający na milczącym głośniku
Wiem z forum proscan, że nie zajmuje się Pan naprawą Fisherów z powodu wyłączności na części zamienne jakie posiada firma Viking.
Doczytałem także, że aby dostać się do wnętrza Fishera trzeba zerwać/ naderwać klawiaturę foliową.
Czy taka operacja powoduje to, że klawiatura ta nadaje się już do wymiany?
Jestem elektronikiem i z wymianą głośnika sobie poradzę, nie wiem natomiast jak się do niego dostać aby nie uszkodzić panelu z klawiaturą.
Jak to jest skonstruowane?
Wydaje mi się że panel trzyma się na dwóch śrubkach ukrytych z brzegów panelu pod folią panelu czołowego.
Jak ta foliowa klawiatura jest połączona z resztą elektroniki?
Jeśli to możliwe proszę o pomoc i wskazówki,
Ewentualnie czy mógłbym do Pana zatelefonować i zająć chwilę - telefon byłby sprawniejszy i szybszy niż email.
z góry dziękuję,
pozdrawiam
Zacytuję to o czym pisałem w wątku, do którego link jest powyżej:Czy taka operacja powoduje to, że klawiatura ta nadaje się już do wymiany?
Po tej operacji będzie wyglądać paskudnie, ale lepsze to niż nic.
Jako elektronik nie powinien Pan takich pytań zadawać.Jak to jest skonstruowane?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Klawiatura_membranowa
Poprzez taśmę łączącą.Jak ta foliowa klawiatura jest połączona z resztą elektroniki?
Nie udzielam porad jak naprawiać wykrywacze. A tym bardziej przez telefon.Jeśli to możliwe proszę o pomoc i wskazówki,
Nie rozumiem dlaczego do mnie kierowane są takie pytania (skoro Pan wie, że się tym badziewiem nie chcę i nie mogę zajmować), a nie do Vikinga, który chełpi się że serwisuje wykrywacze Fisher. Jeśli nie rozmawiał Pan z serwisem w Viking to proszę to zrobić i DOMAGAĆ się od monopolisty pomocy.
Są też inni potencjalni naprawiacze np.: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... f=1&t=3698 - można ich spytać co mogą i co potrafią. Na pewno monitorują to forum (czego akurat sobie nie życzę).
Mam nadzieję, że rozmawiam z właścicielem wykrywacza.
proscan
-
Zapytanie_email
Witam chciałem zapytać cze jest taka możliwość aby wymienić wyświetlacz przy Fisherze F2? Wykrywacz mi upadł i wyświetlacz pękł, teraz wyświetla tylko do połowy. Ile taka wymiana może kosztować?
Proszę przeczytać wyżej - zakupy podzespołów Fishera wyłącznie u polskiego dystrybutora, który dostał MONOPOL na możliwość kupowania czegokolwiek.

proscan
proscan