Prizm z cewką DETECH
Re: Prizm z cewką DETECH
Kolego Mcgaywer ,800 ka to nie jest żadna snajperka.Pierwsze Classiki,Coinmastery,Prizmy,miały oryginalną cewkę 800.A na tej stronie co ci podałem są pokazane różnice między DD i koncentrykiem i co to daje.
Witam
Czy moze mi ktos podpowiedziec czy do Prizma 5 G pasuje sonda BM 950 ,albo jakas inna sonda zamiast standartowej .
bo wydaje mi sie ze z moja standartowa jest cos nie tak .Np przy czułosci na maxa potrafi dawac lewe sygnały np przy lekkim uderzeniu o grunt .Po zmniejszeniu czułosci o jeden punkt lub dwa te sygnały sie traca lub pojawiaja sie sporadycznie.Mysle ze to pytanie juz kiedys padło na forum ale nie moge go znalezc
Czy moze mi ktos podpowiedziec czy do Prizma 5 G pasuje sonda BM 950 ,albo jakas inna sonda zamiast standartowej .
bo wydaje mi sie ze z moja standartowa jest cos nie tak .Np przy czułosci na maxa potrafi dawac lewe sygnały np przy lekkim uderzeniu o grunt .Po zmniejszeniu czułosci o jeden punkt lub dwa te sygnały sie traca lub pojawiaja sie sporadycznie.Mysle ze to pytanie juz kiedys padło na forum ale nie moge go znalezc
Do PRIZM pasują sondy do PRIZMA i serii COINSMASTER. Żadne inne.
Sondy PRIZM 9 cali niestety nie grzeszą jakością. Bałbym się tego używać. Należy co najmniej je doszczelnić = utrata gwarancji.
Najlepsze były sondy PRIZM 9,5 ale chyba nie ma już ich na rynku pierwotnym.

proscan
Sondy PRIZM 9 cali niestety nie grzeszą jakością. Bałbym się tego używać. Należy co najmniej je doszczelnić = utrata gwarancji.
Najlepsze były sondy PRIZM 9,5 ale chyba nie ma już ich na rynku pierwotnym.
proscan
Używałem Prizma 6 T ze standardową 9- cio calową cewką i nic się złego nie działo .Może dlatego , że używałem go krótko ( ? )
Przy uderzeniu w grunt , czy inną " przeszkodę " inne detektory , także , popiskują , więc nie jest to zła cecha Prizma , jedynie .
" " Alternatywne " cewki produkują firmy NEL i DETECH . Nie znam ich z autopsji , ale rozmawiałem , niedawno z użytkownikiem Prizma 6 T , który stwierdził , że " Ultimate " znacząco wpłynęła na zasięg detektora . Podobną o pinię o " Ultimate " usłyszałem od innego poszukiwacza , w odniesieniu do MXT PRO .
Gopherus
Przy uderzeniu w grunt , czy inną " przeszkodę " inne detektory , także , popiskują , więc nie jest to zła cecha Prizma , jedynie .
" " Alternatywne " cewki produkują firmy NEL i DETECH . Nie znam ich z autopsji , ale rozmawiałem , niedawno z użytkownikiem Prizma 6 T , który stwierdził , że " Ultimate " znacząco wpłynęła na zasięg detektora . Podobną o pinię o " Ultimate " usłyszałem od innego poszukiwacza , w odniesieniu do MXT PRO .
Gopherus
Wiec co byscie wybrali Neila czy Detecha .A moze ma ktos do sprzedania sonde 9.5 Prizm za rozsadne pieniadze
Trudny wybór , bo zarówno jedne i drugie są , przez użytkowników , z którymi rozmawiałem , chwalone Ja , chyba , gdybym stanął przed takim dylematem , wybrałbym DEtecha , ze względu na zadymę , która się dzieje na Ukrainie i niepewność związaną z ewentualnością potrzeby naprawy , czy wymiany cewki . A zdarza się , że i nowa cewka okazuje się niesprawna
Gopherus
Gopherus
Kolega Gopherus ma całkowitą rację,w obecnej sytuacji Nel to ryzyko.Chociaż trzeba powiedzieć że seria Nell jest zdecydowanie solidniej wykonana.13 Ultimate przy Nel Tornado wygląda troche zabawkowo.
Słyszałem dużo pozytywnych opinii o cewkach NEL . Pewien znajomy używa NEL Tornado z X-T 705 a dwie oryginalne cewki Minelaba leżą " bezrobotne " w szafie . Inny zastąpił firmowe cewki Garretta , sondami NEL Hunter i Sharpshooter w swoim AT PRO , ale gdy je kupował , jako nowe , u autoryzowanego dystrybutora , to obie były niesprawne , już na starcie .Oczywiście doszło do wymiany na sprawne , ale kosztowało go to sporo nerwów i musiał czekać
Tak więc myślę , że ważne jest by mieć wyjście awaryjne .Nie dotyczy to , zresztą , tylko tego producenta .Kolega Krissek dostał niesprawną cewkę Garretta do AT PRO , co , paradoksalnie , wyszło mu na dobre
Gopherus
Gopherus
Czyli kupować tylko u sprawdzonych dystrybutorów.Detech to tylko w Pruszkowie.Ale reszte gdzie?
Ja , decydując się na zakup cewki , zażądałbym od takiego dystrybutora , gwarancji , że on sam sprawdził sprawność sondy .
Z pewnością jest to zadanie trudne , w przypadku , gdy prowadzi się sprzedaż akcesoriów do różnych wykrywaczy , ale jak to napisał nasz Szanowny Pan Administrator , główna korzyść z transakcji jest po stronie sprzedawcy , więc niech się trochę postara , by klient był zadowolony
Gopherus
Z pewnością jest to zadanie trudne , w przypadku , gdy prowadzi się sprzedaż akcesoriów do różnych wykrywaczy , ale jak to napisał nasz Szanowny Pan Administrator , główna korzyść z transakcji jest po stronie sprzedawcy , więc niech się trochę postara , by klient był zadowolony
Gopherus
Witam, ktoś może mi wytłumaczyć czy cewak 950 z napisem prizm na obudowie (http://archiwumallegro.com.pl/wykrywacz ... 83704.html) a cewka 950 9.5cala z napisem eclipse dostępna w ofercie vikinga (http://sklep1479671.home.pl/pl_PL/p/pro ... m=referral) to jedno i to samo?
Chciałbym zmienić przy swoim prizmie 6t z oryginalnej 9tki na 9.5 ale nie jestem pewny czy ta od vikinga byłaby kompatybilna z 6t
Proszę o odp.
pzdr
Chciałbym zmienić przy swoim prizmie 6t z oryginalnej 9tki na 9.5 ale nie jestem pewny czy ta od vikinga byłaby kompatybilna z 6t
Proszę o odp.
pzdr
Sondy PRIZM nie są kompatybilne z DFX.

proscan
proscan
Czyli ta od vikinga nie pasuje bo to sonda do dfx'a a nie do prizma, ok, dzieki za rozjaśnienie.
W takim razie gdzie mogę dostać cewkę 950 do prizma? W ogóle są jeszcze produkowane ??
Jeśli tego regulamin nie zabrania prosił bym o link do konkretenj oferty/aukcji.
Na koniec, jak by Pan Proscan mógł mi dać odpowiedź ( http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... 5&start=15 )
W takim razie gdzie mogę dostać cewkę 950 do prizma? W ogóle są jeszcze produkowane ??
Jeśli tego regulamin nie zabrania prosił bym o link do konkretenj oferty/aukcji.
Na koniec, jak by Pan Proscan mógł mi dać odpowiedź ( http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... 5&start=15 )
950 Prizm kupisz w UK lub w Czechach.Osłony pasują od XLT lub MXT.Ale za te pieniążki wolał bym jakąś Nel-a.