cewka wysokoczęstotliwościowa 18tka do x-terra 70
cewka wysokoczęstotliwościowa 18tka do x-terra 70
Mam problem z cewką wysokoczęstotliwosciową 18tką w x-terra70. Przy byle stuknięciu o galąż lub grunt pojawiają się fałszywe sygnały (przeważnie górna część skali). Ponadto dziwnie wyglada sama cewka. Na styku dwóch części widoczny jest czarny spaw lub lut, co wyglada dość dziwnie, gdyż ta cewka teoretycznie jest nowa, rozpakowana przeze mnie. Czy tak powinna wygladac? Dzięki za rozpatrzenie problemu. Pozdrawiam 
Re: cewka wysokoczęstotliwościowa 18tka do x-terra 70
Na styku dwóch części widoczny jest czarny spaw lub lut
Czy to jest cewka DD ? Jeśli tak, to chyba normalne. Ale bez zdjęcia to będzie rozmowa ślepego z łysym o kolorach włosów.
Oczywiście stuknięcia nie powinny powodować sygnałów, ale znów, zależy jakie stuknięcia i przy jakiej czułości.
proscan
Ok. Najlepiej bedzie, jak zrobie fotki i wysle Ci na maila. Pozdrawiam
witam!
Obejrzyj ten spaw na całej jego długości, jesli jest prawidłowo zrobiony nie powinien mieć żadnych szparek (potencjalnych miejsc wnikania wilgoci do środka cewki)
pozdrawiam
bogdans
zmija pisze:Na styku dwóch części widoczny jest czarny spaw lub lut
Obejrzyj ten spaw na całej jego długości, jesli jest prawidłowo zrobiony nie powinien mieć żadnych szparek (potencjalnych miejsc wnikania wilgoci do środka cewki)
pozdrawiam
bogdans
Dzieki
Sęk w tym, ze wydaje mi sie, ze oryginalnie nie powinno byc takiego spawu w nieuzywanej cewce. Moze sie myle
Sęk w tym, ze wydaje mi sie, ze oryginalnie nie powinno byc takiego spawu w nieuzywanej cewce. Moze sie myle