mxt tracker kontra safari
mxt tracker kontra safari
Witam,poprzedniego posta gdzies mi zjadło.Panie Piotrze mam pytanie jak wygląda porównanie trybów coin&jewelry w obu wykrywaczach,który jest skuteczniejszy mxt czy safari bądź eksplorer se? Które menu jest szybsze w obsłudze i prostsze mxt czy safari? Który z nich będzie lepszy na monety i militarkę?Super pomysł z tymi testami w ,,Odkrywcy,, tak trzymać , pozdrawiam.
Re: mxt tracker kontra safari
Test Safari ukaże się prawdopodobnie w lutym. (dzięki za miłe słowa odnośnie testów).
Wymienione tryby są dynamiczne, tyle że:
W Quattro /Safari jest identyfikacja tonalna;
W MXT dyskryminacja jest liniowa, a nie skokowa;
Q/S ma dyskryminację wybiórczą (przydatną w bardzo nielicznych przypadkach);
Jeśli porównujemy tylko tryb CJ to może od razu kupić Matrix M6, który innych trybów nie posiada. W MXT najciekawszy jest tryb Relic.
W obsłudze prostsze jest Q/S myślę, bo w MXT jest sporo kombinacji dla przełacznika "spust" w powiązaniu do różnych trybów pracy. Kwestia przyzwyczajenia, bo nie ma tego aż tak dużo.
Bardziej uniwersalny jest MXT.
Explorer SE ma tą sama elektronikę co Q/S więc reszta to oprogramowanie. Mając wybór Q/S czy Explorer brałbym E, mimo że jest o wiele bardziej złożony (właśnie dlatego bym go brał).
A skuteczny to jest operator, nie wykrywacz.

proscan
Wymienione tryby są dynamiczne, tyle że:
W Quattro /Safari jest identyfikacja tonalna;
W MXT dyskryminacja jest liniowa, a nie skokowa;
Q/S ma dyskryminację wybiórczą (przydatną w bardzo nielicznych przypadkach);
Jeśli porównujemy tylko tryb CJ to może od razu kupić Matrix M6, który innych trybów nie posiada. W MXT najciekawszy jest tryb Relic.
W obsłudze prostsze jest Q/S myślę, bo w MXT jest sporo kombinacji dla przełacznika "spust" w powiązaniu do różnych trybów pracy. Kwestia przyzwyczajenia, bo nie ma tego aż tak dużo.
Bardziej uniwersalny jest MXT.
Explorer SE ma tą sama elektronikę co Q/S więc reszta to oprogramowanie. Mając wybór Q/S czy Explorer brałbym E, mimo że jest o wiele bardziej złożony (właśnie dlatego bym go brał).
A skuteczny to jest operator, nie wykrywacz.
proscan
-
terenowiec69
Ja mam 2 letniego Ex Se i w zasadzie chodzę tylko praktycznie na jednym ustawieniu.Chodziła mi po głowie sprzedaz se i kupienie nowego safari,za dwu latka była by nówka sztuka i z cewką 11.Ale sam nie wiem. 
Taka zamiana to byłby upgrade sondy, ale znaczny downgrade wykrywacza.Chodziła mi po głowie sprzedaz se i kupienie nowego safari,za dwu latka była by nówka sztuka i z cewką 11.Ale sam nie wiem.
Bez sensu.
proscan