Witam,
czy mógłby ktoś wrzucić na forum fotkę jak powinny wyglądać przylutowane przewody wewnątrz słuchawki. Mam oderwaną całą wiązkę i nie wiem co do czego.
Z góry dziękuję.
Słuchawki Whites - układ przewodów
Re: Słuchawki Whites - układ przewodów
Ja nie mam takiego zdjęcia. Ale sądzę że każdy kto liznął choć trochę elektroniki da sobie radę bez tego.

proscan
proscan
Niby prosta sprawa ale za dużo jest tych kombinacji w wyborze co gdzie przylutować (5 kabelków, 3 miejsca). Nie chce się bawić w czarodzieja 
A kolega ma jakiś miernik?
Mając zdjęcie przed oczami jak to obecnie wygląda coś może uda się podpowiedzieć na dystans.

proscan
Mając zdjęcie przed oczami jak to obecnie wygląda coś może uda się podpowiedzieć na dystans.
proscan
Nie widać wiele. Do tych czerwonych przewodów połączonych ze sobą było jeszcze coś dolutowane?
W każdym razie - te przewody bezpośrednio od słuchawki należy dolutować tak samo, jak w drugiej muszli.
Jeśli biały to masa, to wszystkie białe należy przylutować tak samo jak w tej drugiej muszli, a ten czarny tak samo jak czerwony.

proscan
PS
(do d... takie naprawianie na odległość - lepiej dać jakiemuś elektronikowi- w 5 minut to zrobi
. Tym bardziej że obawiam się, że ktoś wcześniej miał problem z wtyczką - i dlatego zaczął grzebać).
W każdym razie - te przewody bezpośrednio od słuchawki należy dolutować tak samo, jak w drugiej muszli.
Jeśli biały to masa, to wszystkie białe należy przylutować tak samo jak w tej drugiej muszli, a ten czarny tak samo jak czerwony.
proscan
PS
(do d... takie naprawianie na odległość - lepiej dać jakiemuś elektronikowi- w 5 minut to zrobi