Witam. Od niedawna zmagamy się z problemami w wykrywaniu małych elementów w wykrywaczu safeline Signature2.
Przy starcie pojawia się błąd 08, trwa balansowanie, uruchamia się poprawnie na 5sekund. Następnie pojawia się ponownie błąd 08.
Aby zrobić cokolwiek z maszyną trzeba go ominąć, poprzez przytrzymanie przycisku softkey 2.
Maszyna teoretycznie działa, ale wykrywa tylko bardzo duże elementy metalowe. Dość dobrze wykrywa aluminium.
Niezależnie od ustawień fazy(0-180*) oraz przy maksymalnym poziomie czułości =199 oraz podbiciu o dodatkowe 20% czułości funkcją boost.
Z brytyjskiego serwisu, gdzie naprawialiśmy jedną z płytek panelu otrzymaliśmy informacje, że prawdopodobnie błąd 08 i niska czułość są powodowane niepełnym oprogramowaniem, które zostało skasowane podczas awarii akumulatora(który był wymieniany).
Ktokolwiek mógłby służyć radą? Szacunkowe koszty naprawy przez Wasz serwis?
Wykrywacz metali safeline Signature2 Błąd 08
Re: Wykrywacz metali safeline Signature2 Błąd 08
Nie specjalizuje się w marce Safeline, więc nie wiem co ten błąd oznacza (w dokumentacji, którą posiadam nie jest on opisany). Z opisu wynika, że faktycznie wykrywacz mógł utracić nastawy (np. nadajnika) i obecnie są niedopasowane do parametrów głowicy detekcyjnej - stąd błąd podczas inicjalizacji.
Żeby to zmienić, trzeba by było znać kody serwisowe (kod do poziomu Supervisor czy Engineer chyba nie wystarczy).
Safleine stosował także zabezpieczenia w postaci specjalnych kluczy sprzętowych (64bit), uniemożliwiających przekładanie modułów pomiędzy detektorami. To także może być powód wystąpienia tego błędu.

proscan
Żeby to zmienić, trzeba by było znać kody serwisowe (kod do poziomu Supervisor czy Engineer chyba nie wystarczy).
Safleine stosował także zabezpieczenia w postaci specjalnych kluczy sprzętowych (64bit), uniemożliwiających przekładanie modułów pomiędzy detektorami. To także może być powód wystąpienia tego błędu.
proscan
O co konkretnie chodzi z tymi zabezpieczeniami kluczem 64bitowym? My nie przekładaliśmy modułów oraz ich nie wymienialiśmy.
Serwisant gdy był u nas był w stanie podłączyć zastępczą płytkę z procesorem, jednak jej wersja oprogramowania okazała się niekompatybilna(niepoprawna komunikacja, "krzaczki" na wyświetlaczu). Był to serwis dotyczący błędu 09.
Serwisant gdy był u nas był w stanie podłączyć zastępczą płytkę z procesorem, jednak jej wersja oprogramowania okazała się niekompatybilna(niepoprawna komunikacja, "krzaczki" na wyświetlaczu). Był to serwis dotyczący błędu 09.
Nie znam szczegółów, ale na własne oczy widziałem układ, który NIC nie robi, tylko jest kluczem elektronicznym. W sposób ewidentny każdy egzemplarz tych wykrywaczy ma inny klucz, przez co kombinowanie na modułach nie jest możliwe.
Nie wiem jakie są szczegóły, czy dotyczy to wszystkich wersji etc.

proscan
Nie wiem jakie są szczegóły, czy dotyczy to wszystkich wersji etc.
proscan