Whites 5900 di pro sl (starszy model)

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.

Whites 5900 di pro sl (starszy model)

Postautor: lysy1805 » czw sty 19, 2012 10:20 am

Witam! Panie Piotrze. jakiś czas temu zakupiłem Whites 5900 di pro sl na allegro. Po dokonaniu transakcji zacząłem studiować szczegółowe opisy na jego temat i wyszło że jest to model przejściowy(pokrętło signal balance na przednim panelu)czyli dość wiekowy.czy mogę go Panu podesłać do przeglądu pod kątem poprawności działania.moim zdaniem należałoby też wymienić żerdż(jest wyrobiona w miejscu styku z metalowa rurką co przy omiataniu ,wręcz denerwuje) łaczącą sondę z górną cześcią konstrukcji nośnej detektora .i jeszcze pytanie z innej beczki . Ile by Pan dał za taki sprzęt?(chcę wiedzieć czy nie przepłaciłem)Pozdrawiam . :P
lysy1805

Re: Whites 5900 di pro sl (starszy model)

Postautor: ProScan » czw sty 19, 2012 10:41 am

W starym Whitesie bez przeglądu mogę powiedzieć, że do wymiany będzie kabel. Nie jest to tania usługa.

Dolny wysięgnik (z włókna węglowego) też jest dosyć drogi.

Zapewne do wymiany jest też gniazdko słuchawek bo jest mono (?)

Te czynniki należało brać pod uwagę przy zakupie. Cena takiego wykrywacza powinna się mieścić między 800-1200zł. Jeśli poniżej, to cenę należało uznać za okazyjną. Dużo jednak zależy od stanu.

O przegląd pytano mnie już tutaj: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... light=5900

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Postautor: lysy1805 » czw sty 19, 2012 10:58 am

Dziękuję za szybką odpowiedz . W takim razie go pakuję i wysyłam do Pana. Mógłbym jeszcze prosić o przyblżenie kosztów jakie mnie czekają jeżeli wymiana i naprawa w.w. będzie koniecznością. :roll:
lysy1805

Postautor: ProScan » czw sty 19, 2012 11:05 am

Informacja cenowa tylko na email.

Osobom które kupiły instrukcję przysługuje zniżka.

Proszę nie zapomnieć o formularzu:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=236

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Wróć do Naprawa wykrywacza