Wymiana przewodu w cewce detektor Bandito II

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.

Wymiana przewodu w cewce detektor Bandito II

Postautor: cookies » śr gru 05, 2012 10:53 pm

Witam.Czy jest możliwa naprawa - wymiana przewodu w cewce lub zakup nowej cewki .Detektor Bandito II ? .Nie znalazłem w internecie tego modelu podejrzewam że jest to protoplasta Tesoro bandido II..Naprawiał już Pan mojego DFX i kupowałem instrukcję do XLT.Objawy są takie że Wykrywacz dopiero zaczyna działać jak poruszy się przewodem przy wejściu do cewki i wtedy są szumy i trzaski i czasami dobra praca.Przed awarią detektor pracował dobrze.Pozdrawiam.cookies
cookies

Re: Wymiana przewodu w cewce detektor Bandito II

Postautor: ProScan » śr gru 05, 2012 11:50 pm

Bandito II ? Protoplasta Bandido II ??

Jakieś nieporozumienie chyba.

Owszem były kiedyś Bandido II (nie Bandito), które zostały zastąpione Bandidio II uMAX.

Tak czy owak cewki do tych wykrywaczy były takie same. Naprawa jest możliwa (o ile ktoś nie próbował odkręcać przepustu). Mam też jakieś używane sondy do tego modelu.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Postautor: cookies » czw gru 06, 2012 5:54 pm

Dziękuję za szybką odpowiedź.Przy sondzie nie było nic grzebane, więc proszę o podanie ewentualnej ceny naprawy lub zakupu sondy.Pozdrawiam
cookies

Postautor: ProScan » czw gru 20, 2012 2:42 pm

Witam,

Właśnie otworzyłem paczkę....

Co to za śmieć?

To faktycznie jakaś żałosna samoróba, a nie Bandido II.

Nie zajmuję się naprawami samoróbek!

Jutro odeślę tego klamora, bez naprawiania (na swój koszt - moja wina, że nie dopytałem do końca).

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Wróć do Naprawa wykrywacza