Słuchawki Spectra V3i - remont

Osobny dział poświęcony konkretnym podzespołom, które wymagają wymiany.

Słuchawki Spectra V3i - remont

Postautor: lechowiec » ndz lip 07, 2024 8:52 am

Witam. Czas płynie nieubłaganie i nawet to co dobre starzeje się i psuje. I nie jest inaczej z moimi słuchawkami do Spectry V3i. Do wymiany są sypiące się gąbki nauszników i pękł mi plastikowy element który jest prowadnicą dla stalowych prętów służących do regulacji wielkości słuchawek. Czy jest jakaś szansa na uzyskanie pomocy? White's być może korzystał z elementów gotowych innych producentów i te elementy słuchawek być może występują w innych produktach. Próbuję coś znaleźć. Gdyby Pan miał jakieś części to chętnie odkupię.
Pozdrawiam
lechowiec

Re: Słuchawki Spectra V3i - remont

Postautor: ProScan » czw lip 11, 2024 3:27 pm

Witam,

Zapewne White's to u kogoś zamawiał z półki. Ale nie mam źródła zamienników. Gąbki to pewnie da się dobrać, a plastik skleić. Tylko ze to nie jest raczej robota dla mnie. Kwestia poszukania na allegro jakichś gąbek.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Postautor: lechowiec » ndz lip 14, 2024 12:44 pm

Dziękuję za informację. Myślałem że może będzie miał Pan coś jeszcze z części które ulegają najczęstrzym awariom. Ten plastik jak będę musiał to sobie wyrzeźbię lub dam do wydrukowania albo przerobię te słuchawki na coś podobnego jak ma Rutus bo na lato te słuchawki Spectry są zbyt ciężkie.
lechowiec

Postautor: Kumulus » pn lip 22, 2024 6:36 am

Witam ,

Tutaj masz kolego takie plastiki do słuchawek Spectry. Tanio nie jest ale zawsze to jakaś alternatywa.

https://www.ebay.com/itm/225359662743

Kumulus

Postautor: ProScan » czw lip 25, 2024 10:06 pm

Używane gąbki mam. Nie są idealne, ale się nie sypią.

plastiki zwykle da się skleić.

Pianki do słuchawek spetry wymieniałem w życiu może dwa komplety.

proscan
ProScan
Właściciel

Wróć do Podzespoły i części zamienne