autor: wojtekanka » pt lip 27, 2007 10:08 pm
Witam, mam nadzieje ,ze przyczyna takiego a nie innego zachwania wykrywacz jest moja niewiedza,naprawde.Wykrywacz jest nowy byl jako displeay.Odpowiadam:
*Nie rozumiem. Jakie nic ? Nie ma różnicy, czy nie ma sygnału?
-Na przyladzie, mam na coins i mam sygnal na 37 sprawdzam na all metal i albo nie ma sygnalu wogole albo jest -1 ,7 albo cos takiego i tak prawie za kazdym razem chyba ze pod cewka naprwde jest moneta to wtedy sygnal jest taki sam.
*Ponawiam pytanie: Noise Cancel nie pomaga ??
- nie widac ruznicy po wlaczeniunoise cancel
*Jak wyżej. Czy na polu jest ściernisko ?
- szukalem na skraju pola z zbozem nie skoszonym ale mozna powiedzie , ze bylo tam takie cos jak sciernisko.
*W trybie Coins wycięty jest fragment dla aluminium. Może się zdarzyć że przy ruchu w jedną stronę będzie sygnał, a przy innym kierunku nie. Po prostu raz wpada w dyskryminowany zakres, a innym razem nie wpada.
- nie zrozumielismy sie , jak macham nad sygnalem na ekranie jest moneta 37 i w ktoryms momecie stop nie ma dzwieku jak by sie zawiesil i ciagle pokazuje ten sam wynik.Jeszcze jedno jak zlapie jakies aluminium na przyklad to jak potem macham cewka na moneta to ciagle jescze jest sygnal z alumijnum, jak juz pisalem jak podniose cewke do gory wynik na ekranie zmienia sie na prawidkowy.
*na all metal i coins jak lekko pukne cewka o ziemie albo cokolwiek daje syganl.
- mysle ,ze przyczyna tego, byl aluminowa blaszka ktora angole wlozyli pomiedzy cewke a oslone.
*Proszę jeszcze sprawdzić czy reaguje na ruszanie kablem
- ruszalem kablem raczekj sie nic nie dzieje
Jedna rzecz jeszcze, mam dobry mocny sygnal, kopie dolek az sygnalu wdolku juz nie mam , sprawdzam w wykopanej ziemi i tu tez sygnalu juz nie ma, sprawdzam dno dolka tez nic, sygnal zniknol.
Jade teraz do polski moze przywioze wykrywacz do sprawdzenia jak mowi Armand i bedziemy widzieli co i jak.
Instrukcje mam w jezyku angielski i wydawalo mi sie,e ja zrozumialem.Nie rozumiem dlaczego nie mozna chodzic na coins. Dlatego , ze jest do poszukiwania monet amerykanskich?
DZIEKUJE ZA PORADY I POZDRAWIAM