witam , jestem tu nowy, nie chce zakładać nowego tematu bo tez chodzi mi o cewkę tylko o inny problem, czyściłem wczoraj sprzęt mokra szmatka tak żeby miała jak najmniejszy kontakt z elektronika i w ogolę , myłem tez cewkę a potem wszystko kolo grzejnika i miało wyschnąć w tym czasie ładowałem akumulatory sanyo enelopy i po upływie nie wiem 3 , 4 lub więcej godzin postanowiłem sprawdzić czy wszystko jest ok i okazało się ze mianowicie po włożeniu wtyczki do wykrywacza on cały czas warczy/piszczy tak jakby było gdzieś zwarcie, w sumie zauważalnym to już wcześniej bo miał takie objawy ale reset i kilkukrotne poruszanie przewodem w odległości ok 10 cm od wtyczki pomagało i problem znikał a teraz już nie. tym razem lekko wsuwałem i wysuwałem wtyczkę wtyczkę i był punkt w którym przestawało ale tylko na chwile. kurde nie mam nikogo z druga cewka bo bym to na innej spr i wtedy byłoby wiadomo ale szukam już kogoś na innym forum, druga opcja kupie zwykle baterie i spr czy będzie to samo, podejrzewam ze to przewód od cewki lub ta wtyczka. rozkręcałem ja i wszystkie przewody są jak należy, mogę dać zdjęcie jak będzie taka potrzeba, cewka to standardowe 9,5" od nowości a wykrywacz ma na pewno 3lata lub więcej
z góry dziękuje i pozdrawiam
to taka cewka jak tutaj
http://allegro.pl/show_item.php?item=29 ... d00be2ff62