Teknetics Delta 4000 - Gamma 6000
Teknetics Delta 4000 - Gamma 6000
Coś mi się wydaje ze Warszawski dystrybutor przesypia ostatnio.
http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=o ... &vd=1&mm=4
http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=o ... &vd=1&mm=4
Re: Teknetics Delta 4000 - Gamma 6000
Mamy już cztery detektory z tej rodziny:
Alpha
Delta
Gamma
Omega
Trochę greckich liter jeszcze zostało ...

proscan
Alpha
Delta
Gamma
Omega
Trochę greckich liter jeszcze zostało ...
proscan
Poprawcie mnie jeśli się mylę...Mamy ostatnio wysyp nowych modeli wykrywaczy-chyba każda firma coś wypuściła.Jednak absolutnie nic nie zmieniło się w technologii od 10lat? Czy ja dobrze rozumiem że w większości wypadków mamy do czynienia z większą bądź bardziej precyzyjną ilością nastaw i np. kolorowym wyświetlaczem? Bo chyba fale emitowane przez te wykrywacze (które zasadniczo nie różnią się częstotliwościami ) nie "zapierniczają" głębiej w glebę?
Czy jest w ogóle jakaś realna szansa że w przeciągu np.10 lat powstanie jakiś przełom który rzeczywiście wpłynie na skuteczność poszukiwań?
Czy jest w ogóle jakaś realna szansa że w przeciągu np.10 lat powstanie jakiś przełom który rzeczywiście wpłynie na skuteczność poszukiwań?
Witam,
Firma Fist Texas Manufacturing najwyraźniej idzie na ilość, zarzucając rynek dziesiątkami różnych modeli, które działają niemal tak samo i żadnego przełomu tutaj nie widać.
Przełomem było wprowadzenie technologii wieloczęstliwościowej i w niej pokładam dalsze nadzieje.
Pisałem o tym tutaj:
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... c&start=12
Ponieważ dla każdego konkretnego przedmiotu leżącego w określonej glebie istnieje pewna jedna optymalna częstotliwość, spodziewałbym się powstawania urządzeń, które będą działały na dowolnej częstotliwości, a nie na zestawie ustawionym na sztywno.

proscan
PS
Gdyby ktoś był zainteresowany, to niech sobie odnajdzie kolegi i mój patent, na wykrywacz działający w widmie rozmytym (podobnie jak telefon komórkowy). To jeden z kierunków - moim zdaniem konieczny, za kilka lat. Tutaj zgłoszenie: http://www.uprp.pl/wydawnictwa/wyd/bup_ ... 6_2005.pdf
Firma Fist Texas Manufacturing najwyraźniej idzie na ilość, zarzucając rynek dziesiątkami różnych modeli, które działają niemal tak samo i żadnego przełomu tutaj nie widać.
Przełomem było wprowadzenie technologii wieloczęstliwościowej i w niej pokładam dalsze nadzieje.
Pisałem o tym tutaj:
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... c&start=12
Ponieważ dla każdego konkretnego przedmiotu leżącego w określonej glebie istnieje pewna jedna optymalna częstotliwość, spodziewałbym się powstawania urządzeń, które będą działały na dowolnej częstotliwości, a nie na zestawie ustawionym na sztywno.
proscan
PS
Gdyby ktoś był zainteresowany, to niech sobie odnajdzie kolegi i mój patent, na wykrywacz działający w widmie rozmytym (podobnie jak telefon komórkowy). To jeden z kierunków - moim zdaniem konieczny, za kilka lat. Tutaj zgłoszenie: http://www.uprp.pl/wydawnictwa/wyd/bup_ ... 6_2005.pdf
Patent przedni, temat świetny.
Uważał bym jedynie na sam fakt pisania o posiadanych patentach. Jak już kiedyś wspomniano na tym forum pewien Pan, nazwijmy go A pokazał patent i forumowa hołota go załatwiła.
Uważał bym jedynie na sam fakt pisania o posiadanych patentach. Jak już kiedyś wspomniano na tym forum pewien Pan, nazwijmy go A pokazał patent i forumowa hołota go załatwiła.
O panu A. nie będę się wydpowiadał, bo nie lubię się powtarzać. Ma na co załużył.
Co do mojego patentu, to poczekam aż znajdzie się taki co zarzuci mi kłamstwo.
proscan
Co do mojego patentu, to poczekam aż znajdzie się taki co zarzuci mi kłamstwo.
proscan
a dlaczego proscan nie zajmie się budową wykrywaczy, choćby tylko jako pokaz swoich możliwości a nie na handel..?
Nie jestem ani producentem, ani handlarzem.
Zdarza mi się coś zrobić. Zdarza mi się coś sprzedać.

proscan
Zdarza mi się coś zrobić. Zdarza mi się coś sprzedać.
proscan
Znamienna dyskusja; handlarz, który zachwalał i polecał nowe Tekneticsy zanim je dotknął (wiadomo - od zamówienia do dotarcia z USA do Polski trochę trwa), utyskuje, że inni wypowiadają się nie mając sprzętu w rękach. Czy to aż hipokryzja czy zwykła bezczelność?
http://www.odkrywca-online.pl/teknetics ... tml#651744
Na allegro sprzedaż już trwa. Biedaczek nie ma tylko skąd ukraść instrukcji (trzeba czekać - chyba sam nie skala się tłumaczeniem?). Nie ma jej ani proscan, ani Viking u którego możnaby kupić wykrywacz i przy okazji skserować instrukcję (tak jak to zrobił w przypadku Tekneticsa T2 i wielu innych wykrywaczy).
Jeśli ktoś chce kupić jakiś egzotyczny wykrywacz, to niech zada najpierw pytanie sprzedającemu ile kosztuje np. zapasowy wyświetlacz albo inna dowolna część zapasowa i jaki jest czas oczekiwania na nią.

proscan
http://www.odkrywca-online.pl/teknetics ... tml#651744
Na allegro sprzedaż już trwa. Biedaczek nie ma tylko skąd ukraść instrukcji (trzeba czekać - chyba sam nie skala się tłumaczeniem?). Nie ma jej ani proscan, ani Viking u którego możnaby kupić wykrywacz i przy okazji skserować instrukcję (tak jak to zrobił w przypadku Tekneticsa T2 i wielu innych wykrywaczy).
Jeśli ktoś chce kupić jakiś egzotyczny wykrywacz, to niech zada najpierw pytanie sprzedającemu ile kosztuje np. zapasowy wyświetlacz albo inna dowolna część zapasowa i jaki jest czas oczekiwania na nią.
proscan
Generalnie rzeczowość dyskusji w tym podlinkowanym wątku powala na kolana
Tyle treści i żadnej wartościowej informacji, czemu zasługę można przypisać dwóm osobnikom, specjalistom od wykrywaczy w tym kraju
Wystarczy przeczytać taki wątek i od razu wiadomo do czyich wypowiedzi, trzeba mieć, delikatnie mówiąc, dystans
Wstydu to im niestety brak
Tyle treści i żadnej wartościowej informacji, czemu zasługę można przypisać dwóm osobnikom, specjalistom od wykrywaczy w tym kraju
Wystarczy przeczytać taki wątek i od razu wiadomo do czyich wypowiedzi, trzeba mieć, delikatnie mówiąc, dystans
Wstydu to im niestety brak
Handlarz o którym mowa zna się na wykrywaczach, bo jest wytrawnym, doświadczonym poszukiwaczem, w przeciwieństwie do drugiego dyskutanta-mitomana.
No ale coż z tego, że sie zna, skoro prawdy się od niego nie dowiesz. Najlepsze jest to co akurat sprzedaje, a cała reszta to "dolna półeczka", przereklamowane sprzęty, które nigdy nie powinny powstać, nic nie warte gadżety i temu podobne juziolenie.
proscan
No ale coż z tego, że sie zna, skoro prawdy się od niego nie dowiesz. Najlepsze jest to co akurat sprzedaje, a cała reszta to "dolna półeczka", przereklamowane sprzęty, które nigdy nie powinny powstać, nic nie warte gadżety i temu podobne juziolenie.
proscan
Że się zna, to ja o tym wiem, tylko jak sam piszesz, nikt inny na tej wiedzy nie skorzysta, wręcz przeciwnie. Czasem zdarzy mu się udzielić jakiejś przydatnej rady na temat użytkowania Tesoro i to wszystko jeśli chodzi o dzielenie się tą wiedzą.
Natomiast zabawnie wygląda to, jak każdy z nich próbuje bronić swojego interesu, jeden swojego rzekomego autorytetu i prawa do wypowiedzi , a drugi tego co akurat sprzedaje, a wszystko grubymi nićmi szyte. Ciężko się nie zorientować o co chodzi.
Natomiast zabawnie wygląda to, jak każdy z nich próbuje bronić swojego interesu, jeden swojego rzekomego autorytetu i prawa do wypowiedzi , a drugi tego co akurat sprzedaje, a wszystko grubymi nićmi szyte. Ciężko się nie zorientować o co chodzi.
I tutaj rola/wina moderatora, który toleruje JAWNĄ promocję tego i innych sprzętów przez osobę, która nimi handluje.
A interes tego drugiego pana, to oprócz wspomnianej chęci autopromocji (mitomania to choroba i trudno oczekiwać od cierpiącego na nią by po prostu przestał być mitomanem - to się leczy, a nie perswaduje) reklama swojego thesaurusa (akurat nie w tym wątku), z którą jak widzę Bocian wziął się ostro
chociaż broń nie została złożona

proscan
A interes tego drugiego pana, to oprócz wspomnianej chęci autopromocji (mitomania to choroba i trudno oczekiwać od cierpiącego na nią by po prostu przestał być mitomanem - to się leczy, a nie perswaduje) reklama swojego thesaurusa (akurat nie w tym wątku), z którą jak widzę Bocian wziął się ostro
proscan
Na innych forach gdy czytam porady,opinie itp dotyczące wykrywaczy podawane przez dwóch Panów, dystrybutora który przetestował kilka tysięcy wykrywaczy
i poszukiwacza który z reguły z nim się łoi podczas dyskusji to widzę jaki jest poziom dyskusji oraz to co się tam dowiem ,nie za dużo konkretów.
Widzę u Poszukiwacza większą chęć do Polskich wyrobów.Proxima.
U dystrybutora to liczą się tylko 3 marki ale wkrótce będzie zmiana na którejś z tych trzech pozycji a wszystko zależy od prowizji i lepszej sprzedaży.
1.Tesoro
2.Tesoro
3.Tesoro
Wszyscy oczekują przełomu w dziedzinie wykrywaczy a tu jest patent który może wnieść przełom w tych konstrukcjach.
Pozdrawiam
Widzę u Poszukiwacza większą chęć do Polskich wyrobów.Proxima.
U dystrybutora to liczą się tylko 3 marki ale wkrótce będzie zmiana na którejś z tych trzech pozycji a wszystko zależy od prowizji i lepszej sprzedaży.
1.Tesoro
2.Tesoro
3.Tesoro
Wszyscy oczekują przełomu w dziedzinie wykrywaczy a tu jest patent który może wnieść przełom w tych konstrukcjach.
Pozdrawiam
Witam,
Ponieważ niedawno tłumaczyłem instrukcje obsługi do nowych Tekneticsów, to siłą rzeczy co nieco nowego o nich się dowiedziałem.
W skrócie mogę powiedzieć, że to odpowiedniki (oczywiście nie 1 : 1) nowych Fisherów. Np. model Omega to F5 z jedną baterią. Gamma przypomina F70 itp.
Nie znam osiągów (podobno takie same), natomiast różnica w ergonomii znacząca (na plus). Na minus konstrukcja mechaniczna.

proscan
Ponieważ niedawno tłumaczyłem instrukcje obsługi do nowych Tekneticsów, to siłą rzeczy co nieco nowego o nich się dowiedziałem.
W skrócie mogę powiedzieć, że to odpowiedniki (oczywiście nie 1 : 1) nowych Fisherów. Np. model Omega to F5 z jedną baterią. Gamma przypomina F70 itp.
Nie znam osiągów (podobno takie same), natomiast różnica w ergonomii znacząca (na plus). Na minus konstrukcja mechaniczna.
proscan