Minelab Qattro? C.Scope R1 czy whites XLT DFX?

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
portugal

Minelab Qattro? C.Scope R1 czy whites XLT DFX?

Post autor: portugal »

mam zamiar kupić? ale co?
Qattro jest podobno super bo mało traci w gruncie na osiągach ale jest najcięższy i przeraża mnie brak ustawienia ciszy lub sygnału progowego( cała ta kakofonia dźwięków, pływanie sygnału można oszaleć po 30 minutach- może można się przyzwyczaić?ale podobno jest świetny na plażach.Dfx nie znam ale jest sporo lżejszy ale czy równie dobry( osiągi? i czy stabilny?. A R1?podobno niezłe osiągi i lekki miałem c. scopa 4 zx i mi się saprawdził choć się już zestarzał a i osiągi i głowica za mała.Czy ktoś możemi doradzić co kupić albo ew wskazać zalety lub wady któregoś z tych trzech?
pozdrawiam i dziękuję :?
ProScan
Właściciel

Re: Minelab Qattro? C.Scope R1 czy whites XLT DFX?

Post autor: ProScan »

Skoro Quattro nie odpowiada, to nie będę namawiał.

DFX - dla speca o bardzo konkrentnych oczekiwaniach. Mi się podoba.

R1 - właśnie mam u siebi ten sprzęt. Za drogi jak na swoje możliwości, a i niezbyt przyjemny w obsłudze. Osiągów nie znam, bo mam egzemplarz sprawny inaczej. CSCOPami się nie zajmuję, więc dobrze się upewnić co i jak (i za ile) z serwisem.

Myślę, że po przesiadce z 4ZX to ciekawa może być Xterra 70.

:pa

proscan
portugal

co znaczy dla speca o konkretnych oczekiwaniach?

ja mam oczekiwania na drobiazgi kolorowe zpól i plaży czy takie spełni oczekiwania jeśli chodzi o zasięg na równi z Qattro? :|
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Czy chodzi o DFX? Byc może spełni, ale trzeba będzię się sporo nagimnastykować, by odpowiednio go ustawić. Na nastawach fabrycznych jest przeciętny.

:pa

proscan
SiD

Post autor: SiD »

Ja dodam od siebie, że X70 to bardzo dobry wykrywacz. Ergonomia na najwyższym poziomie idzie w parze z nowoczesną technologią. Sprzęt ten z wysoko częstotliwościową cewką ma duży potencjał na drobne rzeczy, które inne wykrywacze przepuściły. Tym nie mniej, z tego na ile się orientuję, nie ma wykrywaczy lepszych na palże, niż wielo-częstotliwościowe maszyny (czyli Quattro oraz ExplorerII). Pytanie, czy dużo poszukujesz na plaży i czy rzeczywiście to jest najważniejsze, na tyle ważne, aby częściowo zrezygnować z energooszczędności i lepszej ergonomii. Cóż życie, to sztuka wyboru ;)
Witcher

Post autor: Witcher »

przeraża mnie brak ustawienia ciszy lub sygnału progowego
Nie wiem o co chodzi Panu z "cisza"...Ale sygnal progowy mozna sobie ustawiac do woli.
portugal

chyba jednak przekonaliście mnie na Qattro :D - przyzwyczje się choć ciężkie toto
Bardzo dziękuję :P
ODPOWIEDZ