whites XLT
Re: whites XLT
danny wczoraj mialem okazje wyprobowac mojego XLTka...
nie powiem ze jest latwy nie polecam nikomu kto nie mial wczesniej zadnego mopa w rece...sam mam jeszcze wiele pytan co do obslugi, wczoraj wykopalem sama miedz...dzis ide poczwiczyc na "swoich dolkach" zeby zobaczyc jak sie zachowuje z roznymi metalowymi przedmiotami. nie wiem dlaczego pokazuje mi na programie fabrycznym "coins" rowniez zwykly metal? musze sobie kupic polska instrukcje zeby to wszystko polaczyc w jedna calość i moje własne spostrzeżenia uporzadkowac a zachowanie XLTka lepiej zrozumiec...generalnie jestem zadowolony z takiej wielofunkcyjnej kosiarki-sni mi sie po nocach:) haha
nie powiem ze jest latwy nie polecam nikomu kto nie mial wczesniej zadnego mopa w rece...sam mam jeszcze wiele pytan co do obslugi, wczoraj wykopalem sama miedz...dzis ide poczwiczyc na "swoich dolkach" zeby zobaczyc jak sie zachowuje z roznymi metalowymi przedmiotami. nie wiem dlaczego pokazuje mi na programie fabrycznym "coins" rowniez zwykly metal? musze sobie kupic polska instrukcje zeby to wszystko polaczyc w jedna calość i moje własne spostrzeżenia uporzadkowac a zachowanie XLTka lepiej zrozumiec...generalnie jestem zadowolony z takiej wielofunkcyjnej kosiarki-sni mi sie po nocach:) haha
Trybu COINS nie należy używać NIGDY. On służy do szukania monet USA w USA i wycina cały zakres przedmiotów kolorowych, które w Polsce mogą okazać się bardzo wartościowe.

proscan
proscan
no i wlasnie wiec jakiego programu na poczatek najlepiej uzyc?
do szukania .. czego?
Ja proponuję wyjść z programu Relic gdzie dyskryminacja jest ustawiona tak, aby odrzucał od -95 do - 30 a akceptował od -29 do +95. A potem podkręcać inne nastawy z czasem i w miarę opanowania sprzętu. Wbrew pozorom wcale się dużo żelastwa nie znajduje, ja prawie wcale żadnego nie trafiam. Zwłaszcza drobnego.
Z czasem powoli podwyższać Preamp Gain, co zwiększy głębokość, byle nie przesadzić, jeśli wykrywacz zrobi się niestabilny, to obniżyć o jeden czy dwa.
Ale żyłowanie ustawień to zabawa dobra dopiero po podstawowym osłuchaniu się ze sprzętem. Co nagle to po diable.
Z czasem powoli podwyższać Preamp Gain, co zwiększy głębokość, byle nie przesadzić, jeśli wykrywacz zrobi się niestabilny, to obniżyć o jeden czy dwa.
Ale żyłowanie ustawień to zabawa dobra dopiero po podstawowym osłuchaniu się ze sprzętem. Co nagle to po diable.
no wlasnie chodzi mi o dyskryminacje "gwozdzi" mnie interesuje wszystko poza gwozdziami...dosc dlugo zastanawialem sie nad kupnem XLT wiec jak juz go mam to mam nadzieje ze bedzie mi juz sluzyl dlugo, dlatego chce sie nauczyc co i nie chce byc kolejnym przypadkiem znudzenia przez brak zrozumienia, chcialbym go opanowac bardzo dobrze nawet jak ma mi to zajac pare lat
No to SiD dobrze radzi (ale ja na etapie nauki Preampa bym nie ruszał).

proscan
proscan
Zdecydowanie, podnoszenie Preampa to kolejny krok, po opanowaniu wykrywacza na Relic, zrozumieniu dźwięków i wyświetlacza.
Przeniosłem z innego wątku - bo zdaje się temat bardzo zbliżony do tego bieżącego (o obsługę XLT proszę pytać w dziale "obsługa wykrywacza" po wcześniejszym użyciu wyszukiwarki).mariokunow
PostWysłany: 09 Cze 2010 04:54 pm Temat postu: zakup xlt Odpowiedz z cytatem Zmień/Usuń ten post Usuń ten post Zobacz IP autora
witam wszystkich ,niedawno sprzedalem ace 250 i potrzebuje czegos nowego ,głównie na monetki i troche na militarke ,zastanawiałem sie nad nową omegą jest problem z kupnem bo nikt juz nie ma i nie wiadomo kiedy będa ,znalazłem jeszcze taki wykrywacz http://www.allegro.pl/item1064933987_wy ... ancja.html ,warto kupowac?
Przesiadka na XLT po kanarku może być nieco karkołomna, chyba że kolega jest bardzo ambitny. XLT to zawsze dobry wybór, ale nie dla każdego.
Czy warto? To zależy - sprzedający oferuje gwarancję (warto dopytać o szczegóły). Sprzęt ogólnie wygląda na bardzo dobry stan. Kabel chudy - będzie do wymiany (wcześniej czy później).
proscan