[...]
Tak więc zastanawiam się nad zakupem Garreta ACE 150
bo najtanszy i mam wrażenie że spełniał by moje oczekiwania.
Lubię szukać monet a podobno do szukania kolorowej drobnicy swietnie się nadaje.
Dlaczego Garret ACE 150?? Ano dlatego że z testów wykrywaczy metali Kowalika wynika że ACE 150 ma trochę lepszy zasięg.
Chciałbym jednak prośić Cię o radę w wyborze.
Który lepszy ACE 150 czy ACE 250,bo mam wrażenie że Ace 250 ma tylko kilka zbędnych bajerów które w polskich warunkach na niewiele się zdają.
[...]
Ace 150 czy ACE 250
Re: Ace 150 czy ACE 250
Witam,
O wykrywaczach ACE było już na tym i na innych forach pisane bardzo dużo. Prosze wpisać do wyszukiwarki hasło ACE.
O porównaniu ACE-ów pisałem tutaj:
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... hp?t=26803
Różnica w cenie to 300zł. Dużo. Za tą cenę mamy:
- pinpont
a reszta, mniej ważna, to:
- ciut lepsza identyfikacja;
- wieksza precyzjna regulacji czułości i szacowania głębokości;
- dodatkowe programy;
- możliwość zapisania własnego wzorca dyskryminacji.
decyzja należy co Ciebie.

proscan
O wykrywaczach ACE było już na tym i na innych forach pisane bardzo dużo. Prosze wpisać do wyszukiwarki hasło ACE.
O porównaniu ACE-ów pisałem tutaj:
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... hp?t=26803
Różnica w cenie to 300zł. Dużo. Za tą cenę mamy:
- pinpont
a reszta, mniej ważna, to:
- ciut lepsza identyfikacja;
- wieksza precyzjna regulacji czułości i szacowania głębokości;
- dodatkowe programy;
- możliwość zapisania własnego wzorca dyskryminacji.
decyzja należy co Ciebie.
proscan
-
Zapytanie_email
Re: Ace 150 czy ACE 250
[...]
Z materiałów które mi przesłałeś wyciągnołem odpowiednie wnioski i zdecyduję się jednak na zakup ACE 150.
Nie cena ma tu jednak decydujące znaczenie lecz zasięg odrobinę lepszy w ACE 150.Przynajmniej tak wynika z testów zamieszczonych na stronie "Darka".
Uważam i pewnie się nie mylę że ACE 250 to ten sam wykrywacz tylko trochę bardziej skomplikowany. Co z tego że ma rozbudowaną identyfikację skoro skalibrowany jest na amerykańskie centy.
Co z tego że ma lepszą dyskryminację. Jesli ją zechcemy używać w polu, to napewno ominiemy wiele monet.
Wreszcie zwiększona wrażliwość-poco skoro ACE 150 ma trochę lepszy zasięg.
Mam spore doświadczenie z wykrywaczami Discovery,które w początkach lat 90-siątych kosztowały 200 $,czyli tyle samo co obecnie ACE 150. Już wtedy zauważyłem że im mniej skomplikowany wykrywacz tym lepsze rezultaty i co najważniejsze,dużo większa przyjemność z szukania. Puzniej gdy kupowałem bardziej zaawansowane modele tego wykrywacza, zawsze cicho wzdychałem do swojego pierwszego modelu.
I choć jego zasięgi nie powalały na glebę, to do domu wracałem z kieszenią pełną monet.
Kupię ACE 150 !!
[...]
Z materiałów które mi przesłałeś wyciągnołem odpowiednie wnioski i zdecyduję się jednak na zakup ACE 150.
Nie cena ma tu jednak decydujące znaczenie lecz zasięg odrobinę lepszy w ACE 150.Przynajmniej tak wynika z testów zamieszczonych na stronie "Darka".
Uważam i pewnie się nie mylę że ACE 250 to ten sam wykrywacz tylko trochę bardziej skomplikowany. Co z tego że ma rozbudowaną identyfikację skoro skalibrowany jest na amerykańskie centy.
Co z tego że ma lepszą dyskryminację. Jesli ją zechcemy używać w polu, to napewno ominiemy wiele monet.
Wreszcie zwiększona wrażliwość-poco skoro ACE 150 ma trochę lepszy zasięg.
Mam spore doświadczenie z wykrywaczami Discovery,które w początkach lat 90-siątych kosztowały 200 $,czyli tyle samo co obecnie ACE 150. Już wtedy zauważyłem że im mniej skomplikowany wykrywacz tym lepsze rezultaty i co najważniejsze,dużo większa przyjemność z szukania. Puzniej gdy kupowałem bardziej zaawansowane modele tego wykrywacza, zawsze cicho wzdychałem do swojego pierwszego modelu.
I choć jego zasięgi nie powalały na glebę, to do domu wracałem z kieszenią pełną monet.
Kupię ACE 150 !!
[...]