[...]
P.S. Jesli mozna , to tez mam mala prosbę, prosilbym o wskazówki, wytyczne jak stroic Tesoro Tejona, bo przyznam szczerze, ze zawsze chodzilem na automacie i mimo, iz teoretycznie znam jak to powinno wygladac, to praktycznie nie wiem, gdzie popelniam blad, juz przy samym ustawieniu Tresholda i w konsekwencji GB.
Strojenie Tejon
Re: Strojenie Tejon
Witam,
Naprawdę nie wiem co można tutaj "praktycznego" powiedzieć.
Strojenie robimy w trybie AM. Ustawiamy Threshold by sygnał był słabo słyszalny. Wykonujemy ruchy góra dół nad gruntem i w tym czasie kręcimy pokrętłem GB tak, by przy tych ruchach sygnał ani nie rósł, ani nie malał.
(nawiasem mówiąc skoro ta czynność stwarza problem, to należało pozostać przy stareńkim Sovereignie).

proscan
Uzupełniająco:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=674
Naprawdę nie wiem co można tutaj "praktycznego" powiedzieć.
Strojenie robimy w trybie AM. Ustawiamy Threshold by sygnał był słabo słyszalny. Wykonujemy ruchy góra dół nad gruntem i w tym czasie kręcimy pokrętłem GB tak, by przy tych ruchach sygnał ani nie rósł, ani nie malał.
(nawiasem mówiąc skoro ta czynność stwarza problem, to należało pozostać przy stareńkim Sovereignie).
proscan
Uzupełniająco:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=674
-
Zapytanie_email
Witam mam pytanie w sprawie Tesoro chodzi o dostrojenie do gruntu nie będę pytał jak to zrobić bo wiem tylko mój dzieciak ostatnio przez moją nie uwagę zaczął kręcić pokrętłem GB i naprawdę nie wiem ile razy w którą stronę kręcił. Problem polega na tym że jak chciałem go dostroić sygnał słyszę jak oddalam sprzęt od ziemi a po przybliżeniu sygnał milknie. pozdrawiam
Witam,
Wykrywacz należy dostroić do gruntu i tyle. Nie bardzo rozumiem na czym problem polega. Instrukcja powyżej.
Pokrętło w Tejonie kręci się w kółko.Wielu osobom (nie wiem dlaczego) stwarza problem wyczucie delikatnego oporu na końcu skali. Nie podaję zatem ile trzeba wykonać obrotów, tylko stroić jak wyżej - do skutku.

proscan
Wykrywacz należy dostroić do gruntu i tyle. Nie bardzo rozumiem na czym problem polega. Instrukcja powyżej.
Pokrętło w Tejonie kręci się w kółko.Wielu osobom (nie wiem dlaczego) stwarza problem wyczucie delikatnego oporu na końcu skali. Nie podaję zatem ile trzeba wykonać obrotów, tylko stroić jak wyżej - do skutku.
proscan