Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
Witam serdecznie
Moje pytanie dotyczy wykrywaczy 3900 D oraz MD 3006. Czy one są produkowane przez tę samą firmę? Co to jest za firma i czy możesz mi powiedzieć jedno zdanie o nich. Czy warto sobie nimi zawracać głowę czy jest to jakiś badziew i lepiej ich nie kupować a jak kupić to nie zabierać na pole?
Pozdrawiam Zulus
3900 D to zapewne produkt firmy White's, czyli producenta o ugruntowanej od niemal 50 lat renomie.
MD 3006 to produkt firmy z Szanghaju - chińska zabawka. Da się tym szukać i znajdować, ale jakość i osiągi nie są współmierne do tego co żądają za niego sprzedawcy (najczęściej proponowana cena sięga 500-600zł). Myślę że do szukania monet na plaży 150-250 zł można wydać na MD.
Ale czy napewno wykrywacz 3900 D to ten renomowanej firmy, skoro zapłacono za niego tylko 320 zł (znalazłem też taki za 450)
niżej podaję link gdzie można go zobaczyć
Pozdrawiam
Zulus http://www.allegro.pl/show_item.php?item=117760854
Ten link wiele wyjaśnia. To oczywiście nie jest 3900 D, tylko MD 3006 znany zresztą pod wieloma innymi nazwami. Chiny.
Problem polega na tym, że niezbyt uczciwi sprzedawcy "maskują" skompromitowane sprzęty pod innymi nazwami (na forach internauci przestrzegają przed wszystkim co zaczyna się na MD). Chyba z czymś takim mamy tutaj do czynienia.