cewka Minelab BBS Tornado 8"
cewka Minelab BBS Tornado 8"
czy ktoś miał styczność i może coś sensownego napisać?przeznaczenie tej sondy znam i takiej szukam,ale czy ma ktoś konkretne spostrzeżenia,bo niechciałbym żałować wydanych 500zł.nie widząc różnicy w stosunku do 10"
Re: cewka Minelab BBS Tornado 8"
Ja tylko wygłoszę swoją opinię, że nie dałbym więcej jak 250zł za ta sondę.
proscan
proscan
a propo ceny no właśnie,przeglądałem ofertę vik. i niektóre sondy o podobnej konstrukcji innych producentów kosztują połowę czyli dokładnie 250zł.Czy jesteśmy zmuszeni bulić kasę za logo i legendę marki bądź danego modelu,czy rzeczywiście produkcja tego sprzętu jest kosztowna,a inni(producenci) wysługują się żółtymi malutkimi rączkami?
Swego czasu sondy Minelaba były robione w Irlandii (także przez polskie ręce). Ale miejsce montażu nie wyznacza ceny (raczej zarobek producenta).
Pisząc o kwocie 250zł miałem na myśli, że lepiej poszukać czegoś używanego, bo ta sonda nie będzie używana non stop i 500zł to za dużo, by płacić za coś, czego będziemy używać sporadycznie.
proscan
Nowe sondy za 250zł to zapewne sondy Bounty Hunter - te relatywnie są dwa razy marniejsze niż Minelaba - więc proporcja się zgadza.
Pisząc o kwocie 250zł miałem na myśli, że lepiej poszukać czegoś używanego, bo ta sonda nie będzie używana non stop i 500zł to za dużo, by płacić za coś, czego będziemy używać sporadycznie.
proscan
Nowe sondy za 250zł to zapewne sondy Bounty Hunter - te relatywnie są dwa razy marniejsze niż Minelaba - więc proporcja się zgadza.
w vikingu niema tych sond,orientujecie się gdzie mogę dostać taką od ręki?
Na pewno znajdzie się ktoś, kto zechce sprzedać taką sondę, bo z moich obserwacji wynika, że zwykle poszukiwane są sondy 10 cali.
proscan
proscan
Witam
Gdybyś był zainteresowany zamiana 10" na 8" lub kupnem za 250 zł 8" to pisz na na maila grzesiek0581@vp.pl . Chodzę z nią powiem że bardzo czuła na naprawdę drobne przedmioty,ładnie łapie cienkie sreberka ale ma gorszy zasięg od 10".
Pozdrawiam
Gdybyś był zainteresowany zamiana 10" na 8" lub kupnem za 250 zł 8" to pisz na na maila grzesiek0581@vp.pl . Chodzę z nią powiem że bardzo czuła na naprawdę drobne przedmioty,ładnie łapie cienkie sreberka ale ma gorszy zasięg od 10".
Pozdrawiam
-
mateusz_506
mam 10 celowa ta czarną od expolorera II bardzo mało chodzoną bo wole 8 celi jesli jestes zainteresowany wymiana pisz do mnie.
...ale sondy Explorer nie pasują do Sovereigna
proscan
proscan