Compass XP PRO Plus

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
tara

Compass XP PRO Plus

Post autor: tara »

Co powiecie o takim sprzęcie? Wiem, że staroć, że firma nie istnieje, ale czy jednak warto się nim zainteresować? Tzn czy jest tak dobry jak piszą na forach w Stanach. Czy można traktowac go jako wykrywacz uniwersalny. Jak tam wygląda statyk (stabilność) i najważniejsze, czy jest u Ciebie Proscanie naprawialny? Waga mnie trochę przeraża- 3,8kg i zasilanie (jest możliwość to jakoś przerobić?). Konstrukcja z przed lat 20stu, ale mój Sovereingt też jest konstrukcją z przed lat 20stu i nie zamienił bym, na żaden inny. Mam jakieś ciągotki do nietypowych u nas wykrywaczy...sorry. Pasuje mi że to analog i podoba mi się wskaźnik wychyłkowy.
ProScan
Właściciel

Re: Compass XP PRO Plus

Post autor: ProScan »

Tutaj można poczytać na temat bliskiego krewniaka: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1394

Naprawiać u mnie można, ale przerabiać - nie.

Nie pamiętam jak jest ze stabilnością. Raczej nie najgorzej. Ale nie sądzę by był lepszy i stabilniejszy niż 6000 Di PRO.

Wiele konkretnego na temat własności detekcyjnych raczej nie powiem.

:pa

proscan
newmc

Re: Compass XP PRO Plus

Post autor: newmc »

kilka ladnych lat temu posiadalem Compass coin Scanner Pro.W przyplywie glupoty sprzedalem a teraz pluje sobie w brode jak pomysle.Wykrywacz bardzo dokladny,dokladnie diabel na kolor.Bardzo dobrze chodzi sie z mala cewka,z wieksza juz reka opada.Czy to wykrywacz uniwersaln?moim zdaniem nie,typowy na kolor.Oczywiscie jest na wskazniku stal,ale jakaos i od czegos trzeba zaczac skale i jakos skonczyc/od-do/.W moim byla 3 tonowa sygnalizacja dzwiekowa do tego bardzo dokladny wskaznik.Stabilny,oczywiscie co jakis czas nalezalo dostroic ale nie bylo zle.Glebokosci-w tamtych czasach przedmiotow do wykopania bylo wiecej,ale specjalnie nie odbiegal od sredniej swiatowej .Wykrywacz oczywiscie ma minusy,mi nie odpowiadalo mocowanie elektroniki,choc to iz mozna bylo ja zdjac bylo"+",z wieksza cewka chodzilo sie zdecydowanic ciezej.Dodam iz wskanik byl jakos dziwnie klejony ,po deszczu zaparowywal,dowiedzialem sie iz to reczna robota to nie ma co psioczyc.Podsumowujac,jesli mialbym okazje gdzies odkupic mojego lub kupic inny to bym to zrobil,ale praktycznie sa unikatami na aukcjach internetowych.
ODPOWIEDZ