Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
Coś z innej beczki (wiem że w 99% takie opowieści to ściema ale...)
Mój dziadek opowiadał że pod stodołą jest zakopana broń. Oczywiście ja w to nie uwierzyłem.
Po rozbiorze stodoły z ziemi wyłoniła się cała skrzynka z taśma nabojową (długość naboju z łuską ok 10cm). Pewnie od jakiegoś c ckm'u. Po tym fakcie jednak uwierzyłem w opowieść dziadka. (byłem jeszcze mały miałem ok 9l)
Kupiłem tego White's. Udało mi się go z grubsza opanować.
odrzuca mi już gwoździe na Geb Norm zasięg na monetki ok 15cm w ziemi.
Dziś był pierwszy raz. Znalazłem 2 monetki (PRL), jakieś aluminiowe druty i blaszki. A także jakaś blacha z ruchomymi elementami. Nie znalazłem ani jednego gwoździa i tym podobnego syfu. Szukałem koło domu.
Kurcze potrzeba aż 14 baterii AA. Jest 2 pojemniki jeden na 9V drugi 12V potrzeba oba zapełnić bateriami aby wykrywka działała??
Te 9V można zastąpić zapewne jedną 9V (tam raczej nie ma dużego poboru prądu). Nie wykluczam, że te 12V także pociągnie na 9V, ale bez głośnika bo on zbyt dużo prądu zużywa.
Dziś poszedłem do sklepu. Poprosiłem baterię AA, ekspedientka powiedziała że AA to znaczy ze baterię są alkaliczne i nie ma takiego rozmiaru. No cóż musiałem przyznać rację że są tylko r3, r6 itp. Po co tacy ludzie sprzedają.
A ten zasięg co pisałem ze 15cm na Geb Norm. To wcale nie był Geb Norm, tylko Geb Disk,. Na Geb Norm jest ponad 20cm.
Ogólnie na razie poszukuję tylko na Geb Disk. W niedzielę pojadę rowerem do lasu tam będę szukał na Geb Norm.
Spokojnie to chyba nie problem. A bez przerabiania też będzie chyba chodziło tylko dźwięk będzie w jednej słuchawce? Potrzebna przejściówka duży-mały jack.
Co do TR. Disc wyczytałem dziś że to tryb statyczny z dyskryminacją. Działa dobrze tylko ciągle trzeba ponownie ustawiać. Ciężko jest go ustawiać aby przy ziemi jak i w powietrzu nie "piszczał". Za to zasięg jest przyzwoity.
Co do dzisiejszego wypadu przeszukane ok 0,5ha i znalazłem tylko łuskę i kawałek alu. Nic więcej nie znalazłem czy możliwe jest aby na lace na której dawniej było pole, nie było śmieci typu druty Al i miedziane??