Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
Jako że piszę pierwszy raz na forum więc na wstępie witam serdecznie wszystkich.
Drodzy Koledzy, potrzebuję fachowej porady w kwestii doboru słuchawek do tejona.
Ciekaw jestem co sądzicie o słuchawkach dostępnych na naszym i zagranicznym rynku?
Czy muszą to być koniecznie słuchawki typowe do wykrywki- tzn. impedancja w granicach 100-150ohm a co za tym idzie częstotliwość do 3200?... czy też warto poszukać coś innego o zbliżonych parametrach.
Bardzo proszę o pomoc.
Nie chcę przez to powiedzieć, że są do niczego (bo nie znam większości modeli), ale ich cena nie jest adekwatna do jakości (w rękach miałem wykrywacz tej firmy z ich słuchawkami, rzecz jasna).
Obawiam się że koledze ktoś nawciskał kitu, że to są najlepsze słuchawki do Tesoro.
Heh, to nie tak że się napalam. Właśnie dlatego piszę na forum bo tylu ilu użytkowników tyle też opinii. Następna sprawa to fakt, że te słuchawki sporo kosztują co niezbyt do mnie przemawia. Dziś rozmawiałem z naszym wspólnym Kolegą Arturem-Saperem... Pokierował mnie do Pana, stąd moja prośba o pomoc...
Witam,a nie pomyślałeś np. o KOSS, jest taki model UR-20 różni sie od 30-tek że kabel ma cienki,dokupujesz kabel spiralny np.thomsona za 10 zł i komplet nowy masz markowy komplet za 80zł.
Całkiem sensowna propozycja, Terenowiec. Dodam że Kossy UR 20 nie mają tego bezsensownego składania, które powoduje czasami gilotynowanie kabelków połączeniowych. Minusem jest brak kabla spiralnego, który jak napisałeś trzeba sobie dorobić w razie potrzeby.
Ostatecznie zostaję przy opcji przełożenia bebechów. Udało mi się dziś dorwać połamane kossy ur 29 za psie pieniądze. Przerzucę wkładki do starych wysłużonych już tensai w których padły wkładki. Mają sprawną regulację left right + stereo-mono... i tym sposobem będzie zestaw za 3 dyszki zamiast słuchawek za kosmiczną kasiorę