jaka wykrywka "dla kumpla"

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
wiciu_r

jaka wykrywka "dla kumpla"

Post autor: wiciu_r »

Witam!
Do Szefa mam pytanie jaka wykrywka będzie najbardziej "ekonomiczna" na wypożyczalnię bo od wiosny kilka sztuk chcę mieć u siebie w ofercie.
Zakładam, że zawsze trafi się "ciołek", który złamie mocowanie sondy itp.
Chodzi o dostępność wrażliwych elementów, serwis i prostotę obsługi, zasięgi są drugorzędne.
Wstępnie myślałem o vikingowych:
1.Fisher F2 (bo lubię fisherki)
2.EuroAce (bo dzieciakom się spodobał)
3.White's Coinmaster (bo podobno wytrzymuje drobny deszcz).

Jednocześnie jak Szef pozwoli to może malutka ankieta forumowiczów, który sprzęt dla kumpla laika by wypożyczyli?

Zdaję sobie sprawę, że na wypożyczalni nie zarobię, ale chodzi o przyciągnięcie reklamą mojej okolicznej publiki. Są łasi na nowości.
sla1971pw

Re: jaka wykrywka "dla kumpla"

Post autor: sla1971pw »

Najlepiej jakies chinskie za 200zl,jak polamia to nie szkoda. :D
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

F2 szybko się rozleci, bo to badziewiak. Najpierw kabel od cewki, potem klawiatura (albo na odwrót).

Coinmaster/PRIZM ma słabą klawiaturę (raczej dla osoby, która dba o sprzęt). Drogo też na bateriach wyjdzie, chyba że pożyczający ma własne.

ACE - mój faworyt. Tylko jakąś osłonkę na sondę zorganizować.

Co do ankiety, to chyba użytkownicy mogą sobie tutaj zakładać. Proszę spróbować.

:pa

proscan
wiciu_r

Post autor: wiciu_r »

Przez wzgląd na tę inspirującą ikonkę w dziale "jakie wykrywacze można u Pana naprawiać" mam pytanko czy EuroAce się kwalifikuje?
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

W ramach dostępnych podzespołów, to tak. Ale jak ktoś np. potłucze wyświetlacz, to już nie.

Akurat Euro Ace jest nowy na rynku i dwa lata gwarancji ma. A potem dwóch dystrybutorów i dwa serwisy. Proscan nie potrzebny :)

:pa

proscan
ODPOWIEDZ