garret ace 250

Pisz jeśli masz kłopot w opanowaniu wykrywacza, nie rozumiesz jego zachowania, poszukujesz instrukcji obsługi
ODPOWIEDZ
bogdans2

garret ace 250

Post autor: bogdans2 »

witam!

Mam pytanie dotyczące zasięgu ace 250 w zależności od ustawionego trybu pracy. Do tej pory chodziłem z ustawieniem JEWELRY (oznacza to automatyczne wycięcie dwóch kresek z lewej strony skali). Niedawno poznałem użytkownika ace 250, który chodzi w trybie ALL METAL ale sam wyciął te dwie kreski z lewej "odpowiedzialne" za żelazo, pazłotka. Czyli pomimo tego, że mamy wskazany ten sam obszar jesli chodzi o charakter fantu który nas interesuje to jednak chodzimy w innych trybach. Podobno to rozwiązanie z trybem ALL METAL i wyciętymi dwoma kreskami gwarantuje większy zasięg. Czy to jest prawda czy to tylko jakiś mit? Z góry dziękuję za odpowiedź.

pozdrawiam
bogdans
ProScan
Właściciel

Re: garret ace 250

Post autor: ProScan »

To mit.

A tak nawiasem mówiąc, to wycięcie folii jest bardzo złym pomysłem.

:pa

proscan
bogdans2

Post autor: bogdans2 »

witam!

Dzieki za wyjaśnienia :) ... a odnośnie wycinanej folii ... niby wiem, że w tym przedziale wskazywane są też np. złote łancuszki ale z uwagi na to, że ilośc folii w glebie w stosunku do ilosci złotych łancuszków jest zdecydowanie większa to w trosce o swoje zdrowie psychiczne podjąłem własnie taką decyzję :) . Być może błędną, ale i tak wszystkiego z gleby się nie wykopie (pewnie już i tak nie jeden niepewny sygnał który sobie podarowałem był jednak wart kopania).

pozdrawiam
bogdans
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Ja to rozumiem i nie potępiam, bo wszystko zależy od okoliczności. Jeśli faktycznie teren jest usłany folią, to czasami lepiej sobie odpuścić.

W zakresie dla folii leży nie tylko złoto, ale także sporo różnych monet i innych drobiazgów, więc zalecam daleko idąca ostrożność.

:pa

proscan
Kopi

Post autor: Kopi »

Witam.
Rozumiem, że mówicie o Foil (śmieci)?
Pozdrawiam
Kopi
Puma

Post autor: Puma »

Witam ja jak miałem Garretta ACE 250 wycinałem trzy kwadraciki od lewiej bo wtedy wycinał mi wszystkie śmieci gwoździe druty itp. Kapsli to na bank nie wycina nawet jesli wytnie się trzy kwadraciki od lewej .
Ace 250 ma bardzo dobrą dyskryminacje nie trzeba kopać śmieci .
ODPOWIEDZ