pary - czyli wykrywacze które się uzupełniają
-
zielono_mi
pary - czyli wykrywacze które się uzupełniają
Witam. Panowie mam do Was prośbę - które wykrywacze ze "średniej półki cenowej" byście dobrali w pary, tak by się uzupełniały (pod względem poszczególnych cech) np. dobrze widzi złoto/źle widzi złoto, szybki/wolny, dobrze maskuje/źle maskuje etc ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: pary - czyli wykrywacze które się uzupełniają
Dziwne pytanie...
Rozumiem co prawda intencję, ale tak na ślepo szukać par, to trochę za dużo kombinowania.
Lepiej gdybyś podał wykrywacz i wtedy byśmy się zastanawiali co go może uzupełniać.
Mój kolega, którego śmiało mogę nazwać profesjonalistą używa parki:
CZ 7 i Cibola
Ja
Explorer - 6000 (teraz szukam 5900, bo 6000 sprzedałem).
proscan
Rozumiem co prawda intencję, ale tak na ślepo szukać par, to trochę za dużo kombinowania.
Lepiej gdybyś podał wykrywacz i wtedy byśmy się zastanawiali co go może uzupełniać.
Mój kolega, którego śmiało mogę nazwać profesjonalistą używa parki:
CZ 7 i Cibola
Ja
Explorer - 6000 (teraz szukam 5900, bo 6000 sprzedałem).
proscan
-
marcinch1979
goldmaxx, explorer, sea hunter 2
zostanie goldmaxx, Sovereign GT, a explorer? - moze go oddam potrzebujacemu
zostanie goldmaxx, Sovereign GT, a explorer? - moze go oddam potrzebujacemu
Ja polecam jeden wykrywacz wieloczęstotliwościowy (Sovereign, Quattro, Explorer) a drugi z pełnym zakresem dyskryminacji i trybem statycznym (tu wybór szerszy, ale XLT, czy 5900 są świetnym wyborem).
Tym sposobem można pokryć wiele zastosowań (od szukania militarki, aż po specjalizowany kolor) i niemal każdy rodzaj gruntu (od piasku, aż po torf czy morską plażę). Ja długo taki zestaw posiadałem i sprawdzał się w tym sensie, że jak w danym miejscu jeden wykrywacz sprawiał mi problem, drugi zwykle spisywał się bardzo dobrze.
Proscan w zasadzie ma taki właśnie zestaw.
Tym sposobem można pokryć wiele zastosowań (od szukania militarki, aż po specjalizowany kolor) i niemal każdy rodzaj gruntu (od piasku, aż po torf czy morską plażę). Ja długo taki zestaw posiadałem i sprawdzał się w tym sensie, że jak w danym miejscu jeden wykrywacz sprawiał mi problem, drugi zwykle spisywał się bardzo dobrze.
Proscan w zasadzie ma taki właśnie zestaw.
to ja poproszę o żonę dla x-70 
-
zielono_mi
Mój "szpadlowy" kolega (czyli ten, który nosił saperkę i pokazywałem mu gdzie ma kopać
) zapragnął mieć w tym sezonie własny sprzęt. Używam sovereigna i tak wymyśliliśmy, że kupi wykrywacz który byłby uzupełnieniem tego. Zakres poszukiwań to kolorowa drobnica.
Bralismy pod uwagę:
- cibola - bo lekki, szybki(?) i nie wymaga wielu ustawień, więc tylko by włączył i śmigał po polu a ja swoim powoli i dokładnie;
- goldamaxx - bo wysoka częstotliwość (?), bardziej czuły na złoto (?) niż inne sprzęty
- xlt - bo ma dużo ustawień i dałoby się go dopasować pod sovereigna ale prawdopodobnie będzie zbyt trudny do opanowania i może się zniechęcić
marcinch1979 dlaczego właśnie goldmaxx w parze z sovereignem?
Reasumując - sovereign, kolorowa drobnica i drugi sprzęt do tego ale który?
Pozdrawiam i dziękuję za odzew.
Bralismy pod uwagę:
- cibola - bo lekki, szybki(?) i nie wymaga wielu ustawień, więc tylko by włączył i śmigał po polu a ja swoim powoli i dokładnie;
- goldamaxx - bo wysoka częstotliwość (?), bardziej czuły na złoto (?) niż inne sprzęty
- xlt - bo ma dużo ustawień i dałoby się go dopasować pod sovereigna ale prawdopodobnie będzie zbyt trudny do opanowania i może się zniechęcić
marcinch1979 dlaczego właśnie goldmaxx w parze z sovereignem?
Reasumując - sovereign, kolorowa drobnica i drugi sprzęt do tego ale który?
Pozdrawiam i dziękuję za odzew.
-
marcinch1979
goldi na orane i zasmiecone (drobnica)
minelab na laki i plaze (drobnica)
minelab na laki i plaze (drobnica)
Goldmaxx w uzupełnieniu dla Sowy myślę, że to dobry pomysł. Żeby tylko nie okazało się, że kopaczkowy ma lepsze efekty...
proscan
proscan
ProScan pisze:Goldmaxx w uzupełnieniu dla Sowy myślę, że to dobry pomysł. Żeby tylko nie okazało się, że kopaczkowy ma lepsze efekty...
uuuuuuuuuuuu ........to bardzo prawdopodobne
U mnie Goldmaxx chodzi w parze z DFX.
pzdr
-
zielono_mi
Żeby tylko nie okazało się, że kopaczkowy ma lepsze efekty...
A to już bez znaczenia który z nas miałby lepsze efekty, a nawet takie zjawisko byłoby mile widziane, bo chłopak wciągnąłby się na maksa w "zabawę".
Nie jestem pewien czy dobrze się rozglądałem ale goldi chyba jest u nas niedostępny i zakupu należy dokonać poza "naszymi granicami"
Mamy handlarza XP-kami w Polsce. Tylko żeby nie wyszło, że polecam zakupy u tego człowieka
proscan
proscan
-
marcinch1979
szukaj na ebay.co.uk, ewentualnie na ang. forach
-
zielono_mi
Wiem, że jest u nas "taki jeden"
co handluje XP-kami i mimo, że osobiście nic do niego nie mam, nie znam człowieka i nigdy u niego nie kupowałem, to jednak wolałbym aby mój kolega ewentualnego zakupu dokonał od innego "źródła".
No właśnie tak zerknąłem na ebay oraz po innych zakątkach świata i zobaczyłem, że na czeskim aukro jest goldi.
Dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam.
No właśnie tak zerknąłem na ebay oraz po innych zakątkach świata i zobaczyłem, że na czeskim aukro jest goldi.
Dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam.
Witam.
Ile trzeba zapłacić za używanego goldmaxxa?
Tyle ile zażąda sprzedający i ile możemy wydać. Myślę że w okolicach 2 tys.
proscan