Sonda eliptyczna do XLT

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Wickus

Sonda eliptyczna do XLT

Post autor: Wickus »

Ostatnio trafiały mi sie bardzo zaśmiecone miejscówki i w związku z tym zacząłem sie zastanawiać nad jakąś mniejszą sondą do mojego XLT i ty pytanie czy sonda Blue Max 4x6 Shooter DD to byłby dobry wybór czy lepiej skierować wzrok na inną sondę?

Pozdrawiam. Wickus
Ostatnio zmieniony pt paź 06, 2006 1:11 pm przez Wickus, łącznie zmieniany 1 raz.
ProScan
Właściciel

Re: Sonda eliptyczna do XLT

Post autor: ProScan »

Nie będe wzorem innych "specjalistów" rozwodził się na temat sprzętu, którego na oczy nie widziałem.

Niewątpliwie mała sonda eliptyczna pomoże w separacji śmieci.

:pa

proscan
Wickus

To może zapytam inaczej. Czy lepsza bedzie właśnie mała sonada DD czy jednak koncentryczna?

Pozdrawiam. Wickus
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

No to wracamy do ogółu.

Sonda eliptyczna będzie miała teoretycznie mniejszy zasięg, niż równoważna okrągła (dla 4x6 za równoważną uznałbym sondę Eclipse 5.3).

Tyle że zasięg sondy okrąglej jest maksymalny w środku, podczas gdy rozkład zasięgu w eliptycznej jest nieco wydłużony. Poza tym, sonda eliptyczna "bierze" węziej.

Gdybym miał wybierać, między 5.3 a 4x6 to wziąłbym raczej tą drugą.

:pa

proscan
Wickus

Tom chciał usłyszeć. Bardzo dziękuję.
Teraz tylko pojawia się problem gdzie taką zdobyć. W V... takiej nie mają, a ściągnięcie od White'sa ze Stanów to kupa zachodu.
Pokombinujemy - może coś się wymyśli.

Pozdrawiam. Wickus
wiking10

Post autor: wiking10 »

mogę się wypowiedzieć tylko o bm 600 - w max. zaśmieconym terenie daje radę.
ODPOWIEDZ