Modernizacja discovery TF 900
Modernizacja discovery TF 900
Witam, dowiedziałem sie przypadkiem że istnieje sprawdzony sposób modernizacjii wykrywacza klasy tm 800 a konkretnie tf 900 polegajacej na bardzo radykalnej poprawie stabilności , czy zna Pan temat?
Re: Modernizacja discovery TF 900
Mogę się tylko domyślać o co chodzi.
Jest to możliwe, tylko nie wiem z jakiego źródła ta informacja i nie wiem czy myślę o tym samym.
proscan
Jest to możliwe, tylko nie wiem z jakiego źródła ta informacja i nie wiem czy myślę o tym samym.
proscan
Informacja pochodzi od "starego wyjadacza" napotkanego w terenie ,który twierdzi ze dobry znający temat elektronik poradzi sobie ze znanym problemem niestabilnosci wykrywacza , twierdził że po "przeróbce "może z nim chodzic godzinę bez rozstrajania i używa go w ten sposób od paru dobrych lat. Nie chciał zdradzić szczegółów , w końcu poznalismy się przed chwilą. mam wrażenie że miał wyprowadzony jeszcze jeden potencjometr regulacyjny - ale mogę sie mylic.
A tak w temacie : czy wyrzucenie podstawek pod scalakami rzeczywiście może pomóc?
A tak w temacie : czy wyrzucenie podstawek pod scalakami rzeczywiście może pomóc?
Słyszałem o wielu chałupniczych wynalazkach i ten z potencjometrem chyba należy to tego właśnie gatunku; country-science.
A co podstawek pod układami, to nigdy nie polepszają stabilności, ani innych parametrów układu. Ułatwiają jedynie serwis, ufuchamianie, modyfikowanie itp. Bardzo bym się zdziwił gdyby były montowane fabrycznie.
proscan
A co podstawek pod układami, to nigdy nie polepszają stabilności, ani innych parametrów układu. Ułatwiają jedynie serwis, ufuchamianie, modyfikowanie itp. Bardzo bym się zdziwił gdyby były montowane fabrycznie.
proscan
Podstawki są raczej fabryczne - sprzet przyleciał kilka lat temu z USA i tutaj nikt w nim nie grzebał.
Co do potencjometru to tylko przypuszczenia
tak czy owak jesli jakakolwiek modernizacja wykrywacza poprawiajaca stabilnośc pracy jest możliwa to jestem nią zainteresowany.
Co do potencjometru to tylko przypuszczenia
tak czy owak jesli jakakolwiek modernizacja wykrywacza poprawiajaca stabilnośc pracy jest możliwa to jestem nią zainteresowany.
Rozumiem.
Proszę zatem podesłać wykrywacz do przeglądu (gratis).
Ustalimy emailowo, co można ewentualnie zrobić. Przyjrzę się także tym podstawkom.
Czy wykrywacz zachowuje się podejrzanie, czy chodzi tylko o jakąś modernizację "na wyrost".
proscan
PS
Instrukcja do TF 900: 14zł
Proszę zatem podesłać wykrywacz do przeglądu (gratis).
Ustalimy emailowo, co można ewentualnie zrobić. Przyjrzę się także tym podstawkom.
Czy wykrywacz zachowuje się podejrzanie, czy chodzi tylko o jakąś modernizację "na wyrost".
proscan
PS
Instrukcja do TF 900: 14zł
Podjadę jak znajdę trochę czasu bo mam niedaleko
Instrukce juz mam dziekuje.
Instrukce juz mam dziekuje.
hyyy i co z tą przeróbką TF900
jest to wogóle możliwe bo mój też słabo stabilny jest aczkolwiek był na przeglądzie u ProScana i nic nie wykazało zero usterki