Mam kilka pytań w sprawie sprzetu sprowadzanego z Anglii
1 jakie są różnice cenowe nowych i używanych wykrywaczy w stosunku do Polski
2 gdzie i jak szukac aby trafić jakies atrakcyjne oferty
Sprzęt z Anglii
Re: Sprzęt z Anglii
Witam,
Wykrywacze używane - to już zupełny totolotek. W Polsce używane wykrywacze są zwykle tańsze niż w UK, tyle że nie dotyczy to wszystkich modeli a i rynek jest znacznie płytszy (mało ofert na dobre używane sprzęty).
oraz powynajdywać dealerów w guglach:
www.google.com
wpisując:
metal detector sales site:co.uk

proscan
PS
warto też wziąć pod uwagę to co pisałem tutaj:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=4
Nie analizuję rynku i nie śledzę wszystkich relacji cenowych. Ogólnie jest tak, że nowe wykrywacze są tańsze w Polsce, ale nie wykluczam, że gdzieś uda się znaleźć jakąś ciekawą okazję. Jeśli znajdzie się tańszy sprzęt (co jak pisałem nie jest wykluczone), to należy pamiętać o kosztach przesyłki, gwarancji, polskiej instrukcji i innych kwestiach związanych z zakupem za granicą. Na szczęście Anglia należy do Unii, więc nie ma żadnych podatków na naszej granicy.1 jakie są różnice cenowe nowych i używanych wykrywaczy w stosunku do Polski
Wykrywacze używane - to już zupełny totolotek. W Polsce używane wykrywacze są zwykle tańsze niż w UK, tyle że nie dotyczy to wszystkich modeli a i rynek jest znacznie płytszy (mało ofert na dobre używane sprzęty).
Niewątpliwie warto zaglądać na ebay: www.ebay.co.uk2 gdzie i jak szukac aby trafić jakies atrakcyjne oferty
oraz powynajdywać dealerów w guglach:
www.google.com
wpisując:
metal detector sales site:co.uk
proscan
PS
warto też wziąć pod uwagę to co pisałem tutaj:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=4
witam
PIRO generalnie jest taniej za używke i nówke
kupowałem swojego DFX-a w www.joanallen.co.uk sprzedawca kiedy dowiedział się że płace gotówką odrazu zszedł 10% z ceny udało mi się wytargować go w cenie XLT + wszystkie bonusy w polsce jeżeli masz szczęście dostaniesz osłone na cewke bez akumlatora i ładowarki
moim zdaniem warto a że nie ma gwarancji cóż coś za coś
swoją drogą zawsze można wysłać sprzęt Poscanowi;-)
pozdro
PIRO generalnie jest taniej za używke i nówke
kupowałem swojego DFX-a w www.joanallen.co.uk sprzedawca kiedy dowiedział się że płace gotówką odrazu zszedł 10% z ceny udało mi się wytargować go w cenie XLT + wszystkie bonusy w polsce jeżeli masz szczęście dostaniesz osłone na cewke bez akumlatora i ładowarki
moim zdaniem warto a że nie ma gwarancji cóż coś za coś
swoją drogą zawsze można wysłać sprzęt Poscanowi;-)
pozdro
Przykład z DFX-em zaliczyłbym raczej do wyjątków i jakiejś promocji (XLT jest droższy !!) Np. Minelab Sov czy Explorer SE 400zł droższy (mimo że Angole maja bliziutko do Irlandii, gdzie są produkowane). Podobnie amerykański QD II - 300zł.generalnie jest taniej za używke i nówke
Nawet White's Matrix M6 jest droższy.
Oczywiście warto wyszukiwać takie smaczki jak ten z DFX, bo niektóre mogą się opłacić, nawet uwzględniając koszt przesyłki.
Na wyspach konkurencja wśród dealerów jest duża i po sezonie, przed świętami można spodziewać się różnych ciekawostek.
proscan
-
Van Worden
Witam!
Uważam, że nowy jednak w Polsce, natomiast pełna lista dilerów, w tym z używanymi sprzętami< jest tu: [Usunąłem link. Ja się chce pomóc, a nie reklamować swoje serwisy, to można użyć funkcji Copy->Paste. Proscan]
Pozdrawiam
VW
Uważam, że nowy jednak w Polsce, natomiast pełna lista dilerów, w tym z używanymi sprzętami< jest tu: [Usunąłem link. Ja się chce pomóc, a nie reklamować swoje serwisy, to można użyć funkcji Copy->Paste. Proscan]
Pozdrawiam
VW
Mam znajomego w mieście Leicester z tego co mówi to spore miasto jak mozna go naprowadzic na sklep z wykrywaczami .A może w tym miescie jest jakiś z wykrywkami ?
Za wszelki informacje bede bardzo wdzięczny
Za wszelki informacje bede bardzo wdzięczny
-
Van Worden
Witam!
Sprawdziłeś tę listę powyżej? jeśli nie ma to może to pomoze:
Pozdrawiam
VW
Sprawdziłeś tę listę powyżej? jeśli nie ma to może to pomoze:
To stowarzyszenie poszukiwawcze, które spotyka sie co drugą środę każdego miesiaca o 19.30 w sali "Ravenhurst" w Braunstone Civic Centre Queensway, Braunstone, Leicester.. Oni powinni go naprowadzic na najblizszy sklep a przy okazji na ciekawe miejscówkiThe Leicester Search Society meet every second Wednesday of the month in the ,Ravenhurst room at Braunstone Civic Centre Queensway, Braunstone, Leicester, at 7.30 pm .We welcome new members and interested parties and invite you to come along and meet us. We often have guest speakers, the Leicesterhire Finds Liason Officer ,Wendy Scott, is usually in attendance to identify and record our finds.
For further details / more information contact; Steve Bestwick, secretary 0116 2880292 07900882637
Or write to 1 Maidwell Close, The Meadows, Wigston, Leicester, LE18 3WU
Pozdrawiam
VW