witam po raz pierwszy na forum ( więcej czytam niż piszę )
co do filmiku zasięgami mojej produkcji, wykrywacz kupiłem przez all...
z USA, opis sprzedawcy:
" Dostepny od zaraz. Wspanialy wykrywacz Fisher 1266X wtajemniczeni wiedza ze to legenda i zawsze jest poszukiwany na rynku. Gwarancja u mnie 3 miesiace. W zestawie instrukcja po angielsku, oslona ekranu, cewka standardowa 8 cali, lopatka stalowa.Wykrywacz jest w swietnym stanie i 100% technicznie jest tip top, ma zaslepki z tylu co widac na zdjeciach, jedna zaslepka jest w miejscu gdzie byla wtyczka na ladowanie akumulatorokow- zostala usunieta, a druga nawet nie wiem bo normalnie 1266x nie maja nic po tamtej stronie, wykrywacz nalezal kiedys do jednego z glownych technikow fishera w fabryce, moze wlasnie on cos tam kombinowal, syn tego technika od ktorego kupilem wykrywacz sprzedajac go mowil ze wykrywacz jest wyjatkowo wysterowany przez ojca, sprzedal go tylko dla tego ze ojciec niestety jest juz w swiecie skarbow i trzeba by go szukac tm808

. Polska instrukcja dostepna bardzo tanio w PROSCANIE. Wysylam za pobraniem z wgladem. " Prosze pytac odpowiadam na wszystkie pytania"
do opisu podchodziłem wtedy z dużą rezerwą
już po pierwszych testach w terenie , jeszcze z cewką 8 cali, poczułem że wykrywacz jest wyjątkowo głęboki, sprawdziłem zasięg w powietrzu 1grosz 29cm !!! szok
wykonałem kolejne testy, był zdecydowanie najgłębszy z posiadanych wcześniej 17-stu wykrywaczy, jak w powietrzu tak i w glebie
wciąż się zastanawiam czy te zasięgi to norma dla 1266 - czy mój model jest jakoś specjalnie podkręcony. Proscan twierdzi że modele które testował miały mniejsze zasięgi. Więc apel do posiadaczy 1266 - jakie macie zasięgi ????