proscan
ace 250 i pręt ferrytowy...
Re: ace 250 i pręt ferrytowy...
Zdjęcie jest zlinkowane - nie mam wpływu na jego wielkość.

proscan
proscan
-
Bynak
Pozwolę sobie podpiąć się pod temat gdyż od dłuższego czasu nurtuje mnie pewne pytanie. Proszę zerknąć na poniższe zdjęcia:

Pierwsze to zdjęcie zaczerpnięte z tego tematu, drugie natomiast to mój były ACE 250. Choć zdjęcie jest marnej jakości w miarę rozgarnięty
użytkownik forum zauważy minimalną różnicę w obu elektronikach (choćby dwa PR-ki w drugiej elektronice). Moja elektronika pochodzi z zestawu SPORTS PACK. I tu pojawia się moje pytanie Panie Piotrze. Czy to zupełny przypadek czy też ze względu na stosowanie w zestawie większej cewki są tam dedykowane odrobinę inne elektroniki.
Pozdrawiam !

Pierwsze to zdjęcie zaczerpnięte z tego tematu, drugie natomiast to mój były ACE 250. Choć zdjęcie jest marnej jakości w miarę rozgarnięty
Pozdrawiam !
To po prostu inna wersja tego wykrywacza. Przyznam szczerze, że byłem przekonany że ta wersja z dwoma potencjometrami jest starsza - ale teraz nie mam już pewności.
Nie ma to na pewno nic do rzeczy z wersją Sports Pack i duża cewką.

proscan
Nie ma to na pewno nic do rzeczy z wersją Sports Pack i duża cewką.
proscan
-
Bynak
Yhy... Tak więc za Pańskim pozwoleniem pozwolę sobie podrążyć jeszcze temat. Tak więc która elektronika Pańskim zdaniem jest lepsza (o ile można dokonać takiej oceny) oraz do czego służy drugi PR-ek. Jeśli za bardzo wnikam w Pańskie sprawy zawodowe to proszę o wybaczenie... Zwykła ciekawość mną powoduje a co za tym idzie milczenie w tej sprawie z Pana strony będzie też dla mnie odpowiedzią. Z mojej strony dodam tylko że ACE 250 jest moim ulubionym detektorem w tym przedziale cenowym i jako jego wielbiciel chcę tylko zaspokoić moje "fobie". Dodam tylko że co do "starej" i "nowej" wersji o których jak do tej pory nie miałem pojęcia mój kanarek pochodził z 11-2008 oczywiście z Viking-a. W moich rękach znalazł się 01-2009 z drugiej ręki ale to już chyba mniej istotne skoro nawet mała cewka oraz inne pierdoły nie były jeszcze rozpakowane a duża cewka miała tylko trzy niemal niewidoczne dla laika rysy na spodniej stronie.
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !
To jest nas dwóchże ACE 250 jest moim ulubionym detektorem w tym przedziale cenowym
Która lepsza? Są identyczne wg mnie. Ten drugi potencjometr prawie na pewno służył kalibracji identyfikatora.
proscan