Co wybrać na monety za około 1600 złotych...

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
emzet

Co wybrać na monety za około 1600 złotych...

Post autor: emzet »

Witam,

Szanowny ProScanie, bardzo proszę o wskazówki, jaki wykrywacz wybrać.

Zeszły sezon chodziłem z Ultrą II i już wiem, że szukanie monet i innych kolorowych drobiazgów to wspaniały sposób spędzania wolnego czasu.

Obecnie próbuję wybrać coś dla siebie, ale nie mogę się na nic zdecydować.

Biorę pod uwagę Muszkietera, ale wszyscy piszecie, że jest piekielnie ciężki, a ja jeżeli wychodzę już z wykrywaczem to nie idę na krócej niż 6 – 7 godzin, więc może być problem.

Zastanawiam się też nad Cibolą, tutaj waham się czy nie lepiej dopłacić do czegoś bardziej zaawansowanego.

Pozostaje jeszcze XT-30, jednak ponieważ jest to najprostszy wykrywacz z serii XT boję się, że może mi nie wystarczyć.

Na wykrywacz chcę przeznaczyć około 1600 złotych.

Bardzo dziękuję za każdą wypowiedź.

Pozdrawiam,
mz
ProScan
Właściciel

Re: Co wybrać na monety za około 1600 złotych...

Post autor: ProScan »

Witam,

X30 ma identyfikację i szacowanie głębokości, więc szukanie monet będzie bardziej przyjemne w zaśmieconym terenie, gdy nie ma się czasu na kopanie wszystkiego.

Z tych wszystkich wymienionych jest najbardziej zaawansowany technologicznie.

Muszkieter jest sprzętem uniwersalnym. Nie chodziłem z nim w terenie, więc trudno mi powiedzieć czy waga bardzo doskwiera.

Ciboli nie znam - na pewno jest lekki, ale chyba nie lżejszy niż X30. Nie wiem jak z zasięgami, bo w każdym innym aspekcie raczej ustępuje X30.

Na prawdę trudno mi coś doradzić w tej cenie.

Polecam uważne studiowanie wypowiedzi poszczególnych użytkowników (i wyciągnięcie średniej).

:pa

proscan
ODPOWIEDZ