Poszukiwanie rur za pomoca aCE 250.
Poszukiwanie rur za pomoca aCE 250.
Witam.
Czy istnieje jakakolwiek możliwość namierzenia rury wodnej/gazowej żelaznej, zakopanej w ogrodzie na glebokości ponad 1 metra za pomocą ACE 250? Czy są na to jakieś sposoby triki, czy tez jest to absolutnie niemozliwe? Próby dotychczsowe koczyly sie niepowodzeniem z powodu gwozdzi i innych śmieci na ogół żelaznych.
Czy istnieje jakakolwiek możliwość namierzenia rury wodnej/gazowej żelaznej, zakopanej w ogrodzie na glebokości ponad 1 metra za pomocą ACE 250? Czy są na to jakieś sposoby triki, czy tez jest to absolutnie niemozliwe? Próby dotychczsowe koczyly sie niepowodzeniem z powodu gwozdzi i innych śmieci na ogół żelaznych.
Re: Poszukiwanie rur za pomoca aCE 250.
Nie widzę szans tym wykrywaczem.
Może z dużą sondą, na wciśniętym pinpoicie z sondą uniesiona 10-15cm nad gruntem. Ale to raczej nie z ACE 250.
proscan
Może z dużą sondą, na wciśniętym pinpoicie z sondą uniesiona 10-15cm nad gruntem. Ale to raczej nie z ACE 250.
proscan
-
Bynak
A czy zwykłe PI nie było by odpowiedniejsze w tej sytuacji ? Znając pobieżnie gabaryty obiektu raczej przy użyciu Jabla (sorry za kryptoreklamę) nie powinieneś mieć problemu w namierzenie takiego celu.
Pozdrawiam !
P.s. Po za tematem następna Pana odpowiedź będzie 5555 sugeruję jakąś rocznicę
Pozdrawiam !
P.s. Po za tematem następna Pana odpowiedź będzie 5555 sugeruję jakąś rocznicę
Niech będzie że "jubileuszowy" wpis, ale żadnej celebracji nie przewiduję
Ja nie mam w zasadzie żadnych doświadczeń w szukaniu rur (poza kilkoma przypadkami, gdzie się natknąłem na nie przypadkiem.
Czy PI da radę - pewnie zależy co to za rurka (nie mamy info).
Do szukania tego typu rzeczy stosuje się przyrządy nadajnik - odbiornik.
Najlepiej gdyby był odstęp do jednego z końców (jakiś hydrant, kran itp), bo wówczas można zastosować metodę galwaniczną (z przyłączeniem bezpośrednim do wytyczanej rury).
Mam takie urządzenie, ale do tej pory nie maiłem czasu by go wypróbować.
proscan
Ja nie mam w zasadzie żadnych doświadczeń w szukaniu rur (poza kilkoma przypadkami, gdzie się natknąłem na nie przypadkiem.
Czy PI da radę - pewnie zależy co to za rurka (nie mamy info).
Do szukania tego typu rzeczy stosuje się przyrządy nadajnik - odbiornik.
Najlepiej gdyby był odstęp do jednego z końców (jakiś hydrant, kran itp), bo wówczas można zastosować metodę galwaniczną (z przyłączeniem bezpośrednim do wytyczanej rury).
Mam takie urządzenie, ale do tej pory nie maiłem czasu by go wypróbować.
proscan
Dziekuje za informacje.
Sprawa nie jest aż tak pilna zeby angażować sprzęt profesjonalny, czy też inwestować w nowy wykrywacz, ale stosowne experyment przeprowadzę przy pomocy kanarka.
trebor
Sprawa nie jest aż tak pilna zeby angażować sprzęt profesjonalny, czy też inwestować w nowy wykrywacz, ale stosowne experyment przeprowadzę przy pomocy kanarka.
trebor
Wlasnei znajomy mnie pytal czym mozna stwierdzic jak biegna przewody elektryczne wkopane na dzialce na glebokosc ok. 50cm i rury ponoc na podobnej glebokosci. Chodzi mu o ustalenie jak one biegna. Czy da sie do tego wykorzystac ktorys z hobbystycznych wykrywek ?
Wątpię.
Do tego celu może służyć to co widać na zdjęciu powyżej, po lewej stronie.
proscan
Do tego celu może służyć to co widać na zdjęciu powyżej, po lewej stronie.
proscan
Dzieki, przekaze