ACE 250 - wymiana kabla.

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
Pavveł

ACE 250 - wymiana kabla.

Post autor: Pavveł »

Witam. W moim ACE 250 zauważam już od dłuższego czasu pewną dolegliwość -bardzo częste wzbudzanie się wykrywacza. Przyczyną prawdopodobnie jest uszkodzenie przykręcanej wtyczki kabla lub jego łączenie z cewką. W związku z czym mam pytanie: czy taka usterka objęta jest gwarancją (Viking), jeśli nie to ile może kosztować wymiana kabla lub wtyczki.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

Re: ACE 250 - wymiana kabla.

Post autor: ProScan »

A skąd ta pewność, że chodzi o uszkodzenie kabla ?

Jeśli kabel jest zerwany/naderwany to nie jest to wada fabryczna i nie jest objęta gwarancją.

Kabli w ACE 250 do tej pory nie wymieniałem, więc nie kalkulowałem kosztów.

:pa

proscan
piotr067

Post autor: piotr067 »

mniej zachodu a i pewnie wydatek nie wiele większy od naprawy kabla to cewka nowa,,,chyba że wystarczy sztukówka w co wątpie.Możliwa jesli dalej od sądy a zazwyczaj przy niej samej .Proscan oczywiście ma możliwości nawet wtedy , jeżeli trza pruć cewke co mogą robić nieliczni
piotr067

Post autor: piotr067 »

aaa,,,sorki za byki :oops:
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Kabli w ACE 250 do tej pory nie wymieniałem, więc nie kalkulowałem kosztów.

Od 2007 roku trochę czasu minęło - kable wymieniałem kilkukrotnie. Najczęściej jednak usuwałem uszkodzone odcinki przy sondzie. Byli zatem tacy, którzy uznali że im się to opłaca.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ