Czym znaleźć skrzynię z dokumentami
-
Zapytanie_email
Czym znaleźć skrzynię z dokumentami
Witam. Poszukuję sprzętu, którym będę mógł zlokalizować depozyt, chodzi o skrzynie z dokumentami. Nie wiem jakiej są one wielkości ani na jakiej w przybliżeniu głębokości są zakopane. Nie interesuje mnie wykopywanie monet, ani żadnej innej drobnicy, dlatego najlepiej gdyby była możliwość "wycięcia" tego typu znalezisk. Na forum otrzymałem podpowiedź żeby skontaktować się z Panem. Potrzebuję informacji jaki konkretnie detektor zastosować, gdzie kupić? I jeszcze jedno pytanie, mam nadzieję że i w tym temacie też coś Pan podpowie. Jakimi urządzeniami sprawdzić ściany i posadzki, czy coś się pod nimi nie kryje? Bo chyba zwykły detektor się za bardzo do tego nie nadaje? Może zna Pan kogoś, firmę, która dysponuje takim sprzętem i mogłaby wykonać takie sprawdzenie, bo pewnie i koszt zakupu i obsługa takiego sprzętu to już kosmos? Pozdrawiam. JS
Re: Czym znaleźć skrzynię z dokumentami
Dobrą rade Hajtmana widzę już tutaj: http://www.poszukiwanieskarbow.com/foru ... 10&t=99259
A z czego ta skrzynka jest wykonana? Bo jeśli nie z metalu, to raczej nie ma o czym mówić.
proscan
A z czego ta skrzynka jest wykonana? Bo jeśli nie z metalu, to raczej nie ma o czym mówić.
proscan
Skrzynka jest metalowa, chyba... przynajmniej taką mam nadzieję.
Myślę że problem jest postawiony zbyt ogólnie i nic mądrego nie da się poradzić bez napisania książki.
Równie dobrze można było powiedzieć, szukam skarbu, metalowego, czym?
W takim przypadku lepiej znaleźć osobę doświadczoną i mu konkretnie powiedzieć czego i gdzie się szuka. Sam sprzęt nie zapewni sukcesu.
proscan
Równie dobrze można było powiedzieć, szukam skarbu, metalowego, czym?
W takim przypadku lepiej znaleźć osobę doświadczoną i mu konkretnie powiedzieć czego i gdzie się szuka. Sam sprzęt nie zapewni sukcesu.
proscan
ProScan pisze:A z czego ta skrzynka jest wykonana? Bo jeśli nie z metalu, to raczej nie ma o czym mówić.
A jeśli nie jest z metalu - to nie można próbować georadarem? Pytam poważnie oczywiście.
To zależy w czym jest wkopana. Bo skrzynki drewnianej już nie ma - został tylko ślad w zruszonej glebie.
Radar to dobry sprzęt do robienia ludzi w bambuko. Jeśli ktoś obieca że znajdzie skrzynkę drewnianą zakopaną gdzieś w lesie, albo w ogródku, to gonić łobuza i poszczuć psami!
proscan
Radar to dobry sprzęt do robienia ludzi w bambuko. Jeśli ktoś obieca że znajdzie skrzynkę drewnianą zakopaną gdzieś w lesie, albo w ogródku, to gonić łobuza i poszczuć psami!
proscan
tak na marginesie dodam ze nawet jezeli istotnie byla drewniana to mogla miec metalowe elementy takie jak okucia zawiasy itp - tryb statyczny, mnostwo sil i stalowych nerwow
i do boju